Un 7% dels alumnes dels centres públics santcugatencs són estrangers aquest curs


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb poc més d'un 7% d'alumnat estranger a les aules de les escoles públiques aquest curs, una xifra per sota la mitjana del Vallès Occidental i de Catalunya. Les aules d'acollida per a nouvinguts als CEIP es mantenen en cinc, mentre que als IES el servei ha passat de tres a quatre aules. L'increment de matrícula en infantil i primària a la ciutat ha estat del 4%, també inferior a la mitjana de la comarca.

L'alumnat estranger a les escoles públiques de Catalunya ja ha superat 13,5% i al Vallès arriba al 10%. A Sant Cugat, l'índex es troba entre el 7 i el 7,5%, segons ha informat la delegada del departament d'Educació de la Generalitat al Vallès Occidental, Anna Riuró.


Anna Riuró

A Sant Cugat estrem al voltant del 7-7,5%. Unes xifres que quan parlem de cohesió socials podem fer plantejaments amb seguretat.




Per donar servei a l'alumnat estranger, les aules d'acollida a les escoles de primària s'han estabilitzat en cinc, mentre que en secundària han augmentat amb una nova aula.

Riuró explica en què consisteix el servei.

Anna Riuró

El centres es doten d'un assessorament concret i de forma intensiva es fa l'aprenentatge de la llengua catalana.




L'increment de matricula a les escoles públiques a la nostra ciutat aquest curs ha estat del 4,05% en infantil i primaria, lleugerament inferior al del Valles. Pel que fa a ESO i a batxillerat, l'increment és molt baix i està gairebé estabilitzat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.