L'estació dels FGC de Vulpalleres serà una realitat el 2011, tres anys més tard del previst

Societat

Publicat el 12/set/08 per Josep Gimeno

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Vulpalleres obrirà les seves portes a principis del 2011. El consell d'administració de Tabasa ha convocat el concurs públic per adjudicar la construcció de la nova parada. El projecte, que costarà més de 29 milions d'euros, inclou la construcció de dos aparcaments que també donaran servei a l'estació de Renfe. El projecte finalitzarà tres anys més tard del previst incialment i donarà servei a uns vint mil usuaris diaris.

En una visita fa dos anys a Sant Cugat, el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va assegurar que l'estació entraria en funcionament aquest any. Ara es preveu que les obres comencin el primer trimestre de 2009 i que durin uns dos anys.

El projecte, impulsat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, preveu que l'estació tingui dues andanes laterals. Els viatgers podran passar d'una andana a l'altra mitjançant un pas inferior, amb escales mecàniques i ascensors. La nova estació estarà totalment adaptada per a persones amb la mobilitat reduïda.

Els dos aparcaments tindran una capacitat total de 409 places, de les quals 11 seran reservades per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el director general de transports terrestres, Manel Villalante, ha explicat les previsions de la Generalitat sobre el nombre d'usuaris.

Manel Villalante

Aquesta estació peremetrà que tots els trens s'hi puguin aturar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'estació formarà part de la línia S2, direcció Sabadell, entre les parades de Sant Cugat i Sant Joan.