Barnils, mestre i periodista de referència


Temes relacionats

Les Jornades Ramon Barnils comencen amb una conferència d'Antoni Bassas (19/set/08)

Les segones Jornades Ramon Barnils debatran el panorama periodístic català ( 8/set/08)

Antoni Bassas inaugurarà les Jornades de Comunicació Ramon Barnils ( 3/set/08)

El conseller Tresserras inaugura el 'nou' estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat (26/abr/08)

Un miler de santcugatencs visiten l'exposició dedicada a Ramon Barnils (29/oct/07)


  • Comparteix:

Ramon Barnils està considerat una de les veus més àcides del periodisme català. Va néixer a Sabadell l'any 1940 i morí de càncer un 21 de març de 2001. Barnils era defensor de la independència professional i un gran crític de la societat del seu temps. Col·laborador del setmanari 'Sant Cugat', periodista a EFE i Europa Press i cofundador del setmanari satíric 'Ahir', són algunes de les tasques que va desenvolupar en vida. A més, Barnils va impulsar el primer servei de notícies en català a l'agència EFE.

Ramon Barnils va ser periodista i col·laborador als diaris 'La Vanguardia', 'El Mundo', 'El Món' i 'El Be Negre'. També va publicar llibres com a autor i traductor, entre els quals es destaca 'La torna de la torna', una investigació sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich elaborada amb estudiants als quals impartia classes a la Universitat Autònoma.

Tot i això, va ser a la ràdio on es va fer més famosa la tasca de Ramon Barnils. Va ser col·laborador a Catalunya Ràdio, on va participar a programes de màxima difusió, com 'El mínim esforç' i 'El lloro, el mico i el senyor de Puerto Rico', amb Quim Monzó i Jordi Vendrell.

El president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Oriol Cortacans, elogia la figura de Ramon Barnils en declaracions a Cugat.cat

Oriol Cortacans

Era un periodista pel qual el rigor i el coneixement eren molt importants, però també la manera d'explicar les coses. Era una persona molt lliure i molt independent capaç de dir les coses que pensava sense claudicar els seus ideals ni la seva manera de veure el periodisme.




El Grup de Periodistes Ramon Barnils es va fundar fa sis anys, en favor de la coherència ideològica i en contra de la censura dels mitjans de comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.