Periodistes i polítics admeten l'existència de llistes negres de professionals


Temes relacionats

Antoni Bassas: 'El poder polític exerceix una gran pressió sobre els mitjans públics i privats' (19/set/08)

Les Jornades Ramon Barnils comencen amb una conferència d'Antoni Bassas (19/set/08)

Barnils, mestre i periodista de referència (19/set/08)

Les segones Jornades Ramon Barnils debatran el panorama periodístic català ( 8/set/08)

Antoni Bassas inaugurarà les Jornades de Comunicació Ramon Barnils ( 3/set/08)


  • Comparteix:

Els ponents de la primera taula rodona de les Jornades Ramon Barnils admeten l'existència de llistes negres de periodistes realitzades pels governs i partits polítics catalans. Els quatre participants han coincidit en assegurar que aquesta situació es deu a la manera en què es retroalimenten el periodisme i la política en l'actualitat.

Sota el títol 'Periodisme i política', els conferenciants de la taula rodona han posat de manifest les tensions entre els dos espais públics. Segons els ponents es tracta d'una diferència d'interessos que en alguns casos poden arribar a convergir.

Així ho ha resumit el diputat de PSC-CpC, Josep Maria Balcells.

Josep Maria Balcells

Els mitjans defineixen la seva línia editorial per ocupar un sector del mercat. Els poders intenten portar al seu terreny els mitjans.


Tot i així, els ponents han coincidit en destacar algunes pràctiques del poder per controlar els mitjans de comunicació. El secretari de comunicació de CiU, David Madí, ha assegurat que aquesta relació 'perversa' es més agosarada amb els governs tripartit.

David Madí

Crec que el tripartit té un problema amb la llibertat d'expressió. Aquest és un país on des del govern s'emet un informe sobre mitjans de comunicació sectari.


L'afirmació del secretari de comunicació de CiU ha estat acompanyada de la resposta de Balcells, qui també ha destacat la utilització de llistes negres per part dels governs convergents. El director de 'El Mundo' a Catalunya, Àlex Salmon, ha donat testimoni que es tracta d'un mecanisme propi del poder.

Àlex Salmon

Tots sou responsables de les vostres vergonyes. Tots dos teniu vergonyes.


Per últim, el sostsdirector de l'Avui, Salvador Cot, ha admés l'existència d'aquestes llistes negres, però ha deixat la porta oberta a la bona praxis dels periodistes.

Salvador Cot

Les llistes no són una cosa molt elaborada. No saps mai a quantes llistes estas, acostumes a passar per totes.


El debat, que ha tingut lloc al Claustre del Monestir, ha estat moderat pel director de Cugat.cat, Xavier Fornells, i ha comptat amb la presència de nombrosos representats polítics i de les entitats de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.