El regidor de Comerç diu que els botiguers haurien d'aplicar la llei lingüística i atendre en català


  • Comparteix:

El regidor de Comerç, Jaume Tubau, ha afirmat que els comerços locals haurien d'aplicar més la llei de política lingüística a l'hora d'atendre al públic. La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) comparteix aquesta opinió, tot i que demana un major control en l'etiquetatge dels productes.

Tubau ha fet aquestes declaracions arran de l'anunci del conseller en cap d'incorporar mesures dins la Llei de Política Lingüística. Tubau ha aplaudit les propostes de Mas de retirar les subvencions a aquells comerços que no compleixin la normativa o que els Ajuntaments deneguin el permís d'activitats a les botigues que es trobin en aquesta situació.

En termes generals, el regidor de Comerç ha dit que Sant Cugat compleix amb la normativa de senyalització i rotulació dels comerços. No obstant, Tubau considera que el tema canvia a l'interior dels establiments:

Jaume Tubau

L'ús del català a l'interior dels comerços no és el desitjat, malgrat que molts tenen el rótul en aquesta llengua


De la mateixa opinió és la secció santcugatenca de la CAL, que el dia 28 engegarà una campanya a nivell nacional per aconseguir que les botigues apliquin la llei de política lingüística. El portaveu de la coordinadora, Bernat Pros, ha assegurat que la majoria dels locals tenen els seus productes etiquetats en castellà:

Bernat Pros

El que està clar és que l'atenció al públic i l'etiquetatge està en castellà en molts comerços


Pros continua afirmant que la majoria dels ròtuls de la ciutat no compleixen la normativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.