Absolts els dos regidors acusats de delicte mediambiental


Temes relacionats

Demanen quatre anys de presó a dos exregidors per un presumpte delicte ambiental (23/oct/07)


  • Comparteix:

L'Audiència de Barcelona ha absolt l'exregidor Jordi Ferrés (UDC) i l'actual regidora del PP, Berta Rodríguez, d'un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient. La sentència conclou que els agents van recollir les mostres d'aigua contaminada en envasos no esterilitzats. Ferrés i Rodríguez estaven acusats per la fiscalia de no haver fet res per evitar l'abocament d'aigües residuals del districte de la Floresta a la riera de Vallvidrera i al torrent de les Mines entre el 2001 i 2003.

La regidora del PP, Berta Rodríguez, ha assegurat a Cugat.cat que, tot i passar-ho malament, ara ha pogut 'fer callar tothom'.

Berta Rodríguez

Quan t'imputen un presumpte delicte tens una certa intranquil·litat. El més important és que així queda tancat l'assumpte.


La sentència també argumenta que la prova pericial no concretava ni la flora ni la fauna que podien ser danyades per les aigües residuals. El jutge afegeix que un estudi de la Diputació ja descartava una situació de perill greu en els sistemes naturals.

Les primeres inspeccions a la zona es remunten al 2001, quan Berta Rodríguez era tinenta d'alcalde de Serveis Urbans i Jordi Ferrés, regidor de Medi Ambient, en un equip de govern amb Lluís Recoder d'alcalde.

CiU, el PP i Recoder van mostrar-se confiats en la innocència dels dos regidors quan es va celebrar el judici. Recoder va subratllar aleshores que qui abocaven aigües brutes a la riera de Vallvidrera eren ciutadans i no pas membres de l'equip de govern local.

Escoltem Recoder. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

S'ha fet justícia. Que uns veïns contaminin i que el responsable sigui l'Ajuntament em sembla fora de lloc.


El fiscal demanava per a cadascun dels acusats multes de 54.000 euros, quatre anys i un dia de presó, i quatre anys i mig d'inhabilitació per ocupar càrrec públic.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.