Els ponents de les Jornades Ramon Barnils destaquen que sense Estat no hi ha espai comunicatiu


  • Comparteix:

Els Països Catalans no tenen un espai comunicatiu propi per la manca d'Estat. Segons els quatre ponents de la segona taula rodona de les Jornades Ramon Barnils, que ha tingut lloc aquest dissabte, l'espai català té una manca de mercat degut a la poca consciència cultural. Tot i així, pel conferenciants Internet és una aposta forta.

Els periodistes participants a la taula rodona 'L'espai català de comunicació' de les Jornades Ramon Barnils ho han deixat clar, sense Estat no hi haurà un espai de comunicació català.

Segons el periodista de 'El Temps', Enric Rimbau, el principal problema que impossibilita l'existència d'aquest espai propi és la manca de consum, tot i tenir un sistema amb capacitats.

Enric Rimbau

Tenim bons periodistes, tenim bons comunicadors. Ens hem de plantejar què és el que no fem bé.



En aquest sentit, el periodista de 'Cultura 03', Vicent Sanchis, ha anat més enllà i ha assegurat que la creació de les autonomies ha trencat aquest mercat propi.

Vicent Sanchis

La distribució política s'ha carregat això. Quan es delimita la nova estructura territorial es diu que hi ha una llengua comuna i les altres són internes.


Tot i així, els ponents han coincidit en destacar les grans oportunitats que ofereix Internet, on la presència del català és molt amplia. Ho explica el periodista i escriptor Víctor Alexandre.


Víctor Alexandre

El català té una bona presència a la xarxa, és l'espai més lliure que hi ha en aquests moments.



Per tal de tenir un mercat propi, cal una consciència propia a nivell social i també empresarial. Per això el membre de l'ESCAC, Àlex Gutiérez ha apostat per fomentar la difusió dels productes.


Àlex Gutiérrez

Tenim una producció forta, el problema és el consum. Ens hem de preocupar de la difusió.



Aquest segon debat, que ha tancat les Jornades Ramon Barnils, ha estat moderat per la periodista Rita Marzoa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.