Una taula informativa i una conferència sensibilitzaran els ciutadans sobre les malalties mentals


  • Comparteix:

Normalitzar la situació dels malalts mentals és un dels reptes del Dia Internacional de la Salut Mental, que es commemora d'aquí a 10 dies a Sant Cugat. La jornada informarà la ciutadania d'aquesta situació amb una taula i una conferència. La iniciativa l'organitza l'Ajuntament conjuntament amb l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, i l'entitat de Trastorns d'Ansietat - Grups d'Ajuda Mútua.

La taula informativa es muntarà a la plaça Lluís de Millet divendres de la setmana vinent, de cinc a vuit del vespre. Cinc dies més tard, una conferència a càrrec del psicòleg Ignasi Garrido explicarà com conviure amb les malalties mentals.

Amb les activitats previstes es pretén informar la ciutadania d'aquests trastorns. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha explicat que les causes de les malalties mentals són múltiples i, a vegades, desconegudes.

Fortuny comenta la raó dels actes.

Carmela Fortuny

Cal informar perquè hi ha malalts mentals que no s'atreveixen a rebre medicació.


Les malalties mentals són de les més descuidades i afecta no només aquelles persones que la pateixen sinó també els seus familiars. Ho explica el president de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, Joan Marigot.

Joan Marigot

La qüestió és reclamar no només els drets del malalt sinó també els dels familiars.


Marigot ha afegit que calen més recursos econòmics i d'assistència per fer front a les malaties mentals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.