Una taula informativa i una conferència sensibilitzaran els ciutadans sobre les malalties mentals

Societat

Publicat el 1/oct/08 per Laura Grau

Normalitzar la situació dels malalts mentals és un dels reptes del Dia Internacional de la Salut Mental, que es commemora d'aquí a 10 dies a Sant Cugat. La jornada informarà la ciutadania d'aquesta situació amb una taula i una conferència. La iniciativa l'organitza l'Ajuntament conjuntament amb l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, i l'entitat de Trastorns d'Ansietat - Grups d'Ajuda Mútua.

La taula informativa es muntarà a la plaça Lluís de Millet divendres de la setmana vinent, de cinc a vuit del vespre. Cinc dies més tard, una conferència a càrrec del psicòleg Ignasi Garrido explicarà com conviure amb les malalties mentals.

Amb les activitats previstes es pretén informar la ciutadania d'aquests trastorns. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha explicat que les causes de les malalties mentals són múltiples i, a vegades, desconegudes.

Fortuny comenta la raó dels actes.

Carmela Fortuny

Cal informar perquè hi ha malalts mentals que no s'atreveixen a rebre medicació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les malalties mentals són de les més descuidades i afecta no només aquelles persones que la pateixen sinó també els seus familiars. Ho explica el president de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, Joan Marigot.

Joan Marigot

La qüestió és reclamar no només els drets del malalt sinó també els dels familiars.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Marigot ha afegit que calen més recursos econòmics i d'assistència per fer front a les malaties mentals.