Ramon Usall presenta la seva novel·la al Terra Dolça


Temes relacionats

Joan Jubany exposa 'Textures del món' a Terra Dolça ( 2/oct/08)

El Terra Dolça dedica actes al finançament, els transgèncis i a la màgia ( 1/oct/08)

Aldo González, militant del MIR xilè: 'A Xile hi ha injustícia, impunitat i no hi ha reconeixement de les víctimes' (30/set/08)


  • Comparteix:

L'escriptor lleidatà Ramon Usall

L'escriptor lleidatà Ramon Usall

Amb el títol 'Tots els camins porten a Romania', l'escriptor Ramon Usall relata la història d'un detectiu lleidatà que es veu immers en un cas d'assassinat. La novel·la, que vol defugir els centralismes, combina la intriga amb una crònica social per explicar la realitat de Lleida i Romania. L'escriptor ha presentat el seu nou llibre a l'espai Terra Dolça i ha manifestat la seva voluntat de fer, a partir de la novel·la, una reflexió sobre els esdeveniments històrics i socials de Romania.

L'escriptor lleidatà Ramon Usall presenta la seva primera novel·la negra, que compta amb el personatge del detectiu Rafael Rovira com a protagonista. L'autor ha justificat que ha optat per un detectiu lleidetà amb la voluntat de reivindicar el territori.

Usall ha explicat als micròfons de Cugat.cat quin és l'argument de la novel·la.

Ramon Usall

El detectiu es troba amb una dona de fer feines romanesa que li planteja si pot resoldre el crim d'un jubilat romanès que ha trobat mort.


L'escriptor també ha volgut fer una reflexió sobre els esdeveniments històrics i socials de Romania, com el règim comunista i les desigualtats. Usall s'ha basat a l'hora d'escriure la novel·la en autors de referència com Manuel de Pedrolo, Ferran Torrent i Jaume Fuster.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.