Les famílies nombroses demanen a l'Ajuntament una reducció de l'IBI


  • Comparteix:

La delegació a Sant Cugat de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) ha demanat a l'ajuntament una reducció de l'Impost de Béns Immobles per les famílies nombroses de la ciutat. L'associació denuncia que aquest impost penalitza aquestes famílies que necessiten més espai per viure.

L'associació s'ampara en la llei que permet que els ajuntaments puguin acordar reduccions de fins el 90% de la quota íntegra de l'IBI a les famílies nombroses. Un dels membres de la Fanoc a Sant Cugat, Raúl Sánchez, considera que l'IBI és un exemple més dels aspectes que afecten injustament a les famílies nombroses com el rebut de l'aigua o els impostos de circulació de vehicles. Sánchez ha expressat el seu desig que l'ajuntament de Sant cugat sigui capdavanter en l'aplicació d'aquests descomptes.

Raúl Sánchez

Ens agradaria que l'Ajuntament de Sant Cugat sigui el primer de Catalunya en aplicar aquest descompte


Des de la Fanoc es preferiria que l'ajuntament apliqués els mateixos descomptes a totes les categories de famílies nombroses però acceptaria una graduació. D'altra banda, Raúl Sánchez ha avançat les línies generals d'un projecte que la Fanoc i l'ajuntament de Sant Cugat duran a terme en breu. Es tracta d'una borsa de mainederes per famílies nombroses per ocasions puntuals. Raúl Sánchez, explica els detalls.

Raúl Sánchez

La idea és que els fills i filles de famílies nombroses facin de mainederes d'altres famílies nombroses i l'Ajuntamwnt en paga el 50%.


Aquesta iniciativa ja es duu a terme a alguns països europeus i serà capdavantera a Catalunya. De moment s'està a l'espera del resultat de l'estudi que estan elaborant tècnics de l'ajuntament. Des de la Fanoc es confia en començar a treballar en aquest projecte en 15 dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.