La Farga i el Viaró celebren que el govern els mantingui els ajuts com a escoles concertades


Temes relacionats

El prelat de l'Opus Dei convoca 12.000 persones al Viaró (17/mai/08)

Tranquil·litat a les escoles que només ofereixen classes a nois davant l'avantprojecte de la Llei d'Educació ( 6/mai/08)


  • Comparteix:

Alumnes de l'escola Viaró

Alumnes de l'escola Viaró

Les escoles vinculades a l'Opus Dei de Sant Cugat celebren que el govern de la Generalitat no els retiri les ajudes públiques com a centres concertats. Tot i que el projecte de la nova llei d'educació preveia que no es renovessin les ajudes a les escoles que eduquen els nens i les nenes de manera separada, el departament d'Educació ha anunciat que, finalment, es continuarà finançant aquestes escoles per 'qüestions jurídiques'.

Les dues escoles de Sant Cugat que veien perillar els ajuts que reben, la Farga i el Viaró, es mostren satisfetes que finalment la Generalitat s'hagi tirat enrere i hagi anunciat que els mantindrà.

Amb tot, les escoles entenen que encara no hi ha res decidit, com explica el subdirector de la Farga, Josep Manuel Prats.

Josep Manuel Prats

El procés encara està obert, encara ha de passar pel Parlament. De totes maneres, vist el text legal, sembla que no hem de patir.


Segons el primer projecte de la nova llei d'educació, la Generalitat deixaria de finançar les escoles que escolaritzen separadament nens i nenes. Ara, però, el departament d'Educació ha anunciat que les 16 escoles d'aquest tipus que ja existeixen continuaran rebent els ajuts, i seran només les que es creïn a partir d'ara les que no rebran ajudes de l'administració.

Els subdirector de l'escola Viaró, Lluís Bordanaba, opina que això és una injustícia.

Lluís Bordanaba

El problema de tot això és la llei d'educació catalana, que nega els ajuts d'una manera absolutament injusta a les escoles que han triat lliurement fer una educació separada.


Aquestes ajudes es van concedir per primer cop el 2001, durant l'últim mandat de CiU a la Generalitat, provocant la indignació de PSC, ERC i IC-V. Ara, però, el Govern seguirà concedint aquestes ajudes per 'qüestions jurídiques'. Segons sembla, la llei espanyola d'educació, la LOE, no permet que la Generalitat retiri els ajuts que ja s'estan concedint.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El Tripartit torna a fer aigües. Seguirem pagant amb diner públic escoles que eduquen per separat nenes i nens, pràctiques pròpies de temps passats!

Ferro. Enviat el 19/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.