L'Ajuntament demanarà més places de l'escola pública pel curs vinent per la crisi econòmica


  • Comparteix:

L'Ajuntament demanarà una ampliació de places de l'escola pública de la ciutat a la Generalitat pel curs vinent. El consistori creu que moltes famílies podrien inscriure-hi els nens que fins ara estaven en centres privats i concertats. L'àrea d'Educació preveu aquesta situació per la retallada de despeses que hauran de fer les famílies per afrontar la crisi econòmica.

La regidora d'Educació, Esther Salat, explica que la situació econòmica pot influir especialment a Sant Cugat per l'elevat percentatge d'alumnes en escola privada i concertada.

Esther Salat

Posem sobre la taula que en una ciutat amb tantes escoles concertades i privades el problema pot ser més greu.




L'ampliació de places que preveu el consistori es basa en la retallada de despeses que han de fer les famílies de la ciutat, tal com explica Salat.

Esther Salat

La lògica diu que quan hi ha menys ingressos treus les despeses que no necessites i les que ja garanteix la cobertura pública.




Tot i això, Salat ha explicat que com que es treballa amb hipòtesis no es pot especificar una xifra exacta de l'ampliació de places.

Segons la regidora, aquesta problemàtica es donarà en ciutats grans com Sabadell o Terrassa, però en poques ciutats amb nombre d'habitants com Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.