L'Ajuntament estudia la possibilitat d'instal·lar un servei gratuït de bicicletes


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudia la possibilitat d'instal·lar un servei de bicicletes gratuïtes que faci de mitjà de transport a l'interior de la ciutat. Aquest matí, l'alcalde, acompanyat del regidor del Medi Ambient, ha conegut de primera mà el projecte 'Bicicampus' que duu a terme la UPC a Castelldefels. Aquesta iniciativa permet que els alumnes es traslladin en bici de l'estació de tren fins a la facultat.

Sant Cugat podria convertir-se en el municipi pioner en la instal·lació d'un servei de bicicletes gratuït que permetés el desplaçament sostenible per dins la ciutat. Aquest matí, l'alcalde ha visitat el campus de la Universitat Politècnica de Catalunya de Castelldefels on des de fa un any i mig porten a terme una iniciativa que sota el nom de 'Bicicampus' permet als alumnes fer ús de la bicicleta per anar de l'estació fins la facultat.

Lluís Recoder ha explicat que Sant Cugat en la seva política de potenciació del transnport públic està molt interessat en aplicar aquest projecte. Tot i que ara s'obre un procés d'anàlisi dels costos i inconvenients que pot presentar aquesta inicitiva, la intenció és aplicar-la en un futur a la ciutat.

Lluís Recoder

És un projecte que té interés per nosaltres perquè tenim interés en promocionar l'ús social de la bicicleta per la ciutat i pensem que aquest proejcte li pot donar un impuls.


En aquest sentit l'Ajuntament ampliarà en 25 quilòmetres els carrils bici de la ciutat per tal de potenciar la seguretat i la comoditat dels usuaris d'aquest mitjà de transport. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Ferrés, la voluntat és tenir tres punts d'accés i extendre l'ús de la bici a tots els ciutadans:

Jordi Ferrés

Situaríem un punt a l'estació que és el punt neuràlgic de mobilitat, un altre al Monestir i un tercer per concretar.


La cura i manteniment de les bicicletes aniria a càrrec d'una entitat d'ajuda a persones amb alguna minusvalidesa com el Taller Jeroni de Moragas. En aquests moments la UPC de Castelldefels disposa de 50 bicicletes que donen servei a unes 200 persones al dia, però la intenció és triplicar el número de bicis en els propers mesos. Aquesta proposta s'estudiarà ara a la Comissió de Treball sobre Mobilitat amb la voluntat d'implicar i buscar complicitat entre la resta de partits i les entitats i associacions vinculades amb el món de la bicicleta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.