El museu del Monestir ha acollit aquest diumenge la primera visita guiada per a sords

Societat

Publicat el 19/oct/08 per Cristina Solias

L'associació de sords de Reus ha estrenat aquest diumenge la nova proposta del museu del Monestir d'oferir visites guiades a persones amb discapacitats sensorials. Una vintena de persones sordes han visitat el Monestir acompanyats d'una guia amb domini del llenguatge de signes. Aquesta iniciativa obre les portes a un col·lectiu que assegura que encara troba molts entrebancs en l'àmbit cultural a l'hora de comunicar-se.

La primera associació que ha gaudit de la nova oferta del museu del Monestir ha quedat molt satisfeta amb el servei. Ho explica un dels membres de l'entitat i ho tradueix la guia.

Membre

Necessitem la comunicació en llengua de signes i per aquest motiu agraïm al servei d'interpretació del museu que ens trenqui aquestes barreres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El museu del Monestir va aprovar l'oferta d'una guia per a sords al maig i a partir de llavors ha enviat e-mails a totes les associacions de sords de Catalunya perquè puguin gaudir d'aquest servei. La guia i traductora de la mostra, Irene Vallès, valora aquesta primera experiència.

Irene Vallès

La resposta ha estat molt positiva perquè no ens esperàvem una resposta tan ràpida i hem tingut un grup força nombrós i molt interessat en el que s'explicava.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Irene Vallès també ha fet una crida a tots els museus de Catalunya perquè a més dels seus serveis d'interpretació en altres idiomes com l'anglès i el francès, aposti per oferir un servei de llenguatge de signes i facilitar així la comunicació a aquest col·lectiu.