ICV-EUiA acusa Tintín 2 d'haver fet d'escola bressol sense permís de la Generalitat i en responsabilitza l'Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

ICV-EUiA acusa el centre infantil Tintín 2 d'haver treballat com a escola bressol durant vuit anys, malgrat no tenir el permís de la Generalitat. Els ecosocialistes lamenten que l'equip de govern no hagi controlat les activitats de l'espai, tot i que va atorgar-li una llicència ambiental d'escola bressol en el seu moment.

ICV-EUiA denuncia que Tintín 2 ha publicitat les seves activitats com a escola bressol durant vuit anys i que ara ho fa com a 'guarderia' en el cartell del seu edifici sense el permís de la Generalitat. Els ecosocialistes han afegit que, fins fa poc, Tintín 2 s'anunciava a la web de l'Ajuntament com a escola bressol. Per aquest motiu, els ecosocialistes asseguren que es tracta un cas d''intrusisme professional'.

Ho ha explicat el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix.


Xavier Boix

Titntín 2 és una escola bressol il·legal. I ha tingut la pocavergonya de canviar el nom d'escola bressol pel de 'guarderia'



Boix ha responsabilitzat l'equip de govern de la situació de Tintín 2, ja que no ha controlat la llicència municipal que va atorgar a aquest negoci.


Xavier Boix

En ser una escola il·legal, la Generalitat no li fa seguiment. L'admninistració que hauria d'haver fet el seguiment, no ho ha fet.



En el ple d'aquest dilluns, la regidoria de Medi Ambient va explicar que aquest centre va obtenir una llicència d'escola bressol de l'Ajuntament al 2000 que només avala les condicions físiques del local. Segons l'equip de govern, aquest és un pas previ indispensable perquè aquests centres rebin l'autorització definitiva per treballar com a escola bressol. Tot i això, alguns d'aquests centres no demanen aquest vistiplau al govern i ofereixen els seus serveis com a ludoteques.

Medi Ambient ha afegit que la concessió a aquest centre va arribar sis anys abans que la Generalitat determinés que ludoteques i altres espais infantils no podien fer servir el nom d'escola bressol per explicar les seves activitats.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Pot ser seria millor que abans de parlar s’estudiessin be la normativa. Cap centre que ofereixi activitats d’ensenyament no reglat no pot utilitzar la paraula “escola” per a fer una diferenciació entre l’ensenyament obligatori i el que no es obligatori. Els ajuntaments estan utilitzant aquesta paraula a les seves “escoles bressol” perquè pot ser la Generalitat voldria que els nostres nens estiguessin escolaritzats ja als 4 mesos, com la llei que sortosament pels pares amb nens de 3 anys que no volen escolaritzar no es va arribar a aprovar (la llei de obligatorietat d’escolarització als infant entre 3 i 6 anys). Si us plau, siguem conseqüents, canviar una rètol i adaptar-lo a la normativa no es senyal d’incompliment de lleis, a l’inversa, es senyal de ser conseqüent amb el que s’ofereix: un espai on “guardar” els nostres fills mentre nosaltres no ens podem fer càrrec. Les ludoteques mai han pogut utilitzar el nom d’escola bressol ja que no ho son, d’escoles, però tampoc el de guarderia perquè no passen les inspeccions pertinents. Deixem la política de banda i no fem mal a professionals que estan ajudant-nos en el nostre dia a dia. El fet d’una denuncia d’una persona amb prou influencia dins un partit per ser escoltada, no pels seus actes (preval eix la opinió d’una persona rebutjada i que ha estat al centre durant unes 2 hores o la de totes les famílies que han deixat els seus nens amb la tranquil•litat de que estan ben cuidats?) no pot enfonsar el treball d’uns professionals que amb tots els anys que porten a la nostra ciutat han demostrat què és “la feina ben feta”. Deixem de banda la política, si us plau!!!

politica. Enviat el 23/oct/08


parece mentira la que se esta liando y la cantidad de "basura" que se esta virtiendo sobre este centro por un simple problema politico, me parece vergonzoso que para ello se este poniendo en duda la profesionalidad de los trabajadores del centro y del cuidado y el afecto que han dado a cientos de niños en sant cugat durante estos años. Cada vez tengo mas claro que la señora Flores ha ido con intecionalidad hacer daño fuere como fuere ha este centro con una finalidad politica. Creo que ya ha tenido su minuto de gloria y mas despues de verla en sus declaraciones. Ojala todo esto acabe pronto y realmente reluzca la verdad y mas de uno tenga que pedir disculpas y pagar por ello.

preocupante..... Enviat el 23/oct/08


Si algú ha de demanar disculpes en aquest cas és la directora d'aquesta suposada "escola" que ha estat enganyant als pares i mares durant 8 anys. La Carme va anar a fer unes pràctiques, no a demanar feina, i va estar unes 4 hores al centre. La denúncia no és per falta d'homologació del centre, és per maltractaments a nens i nenes d'un any. Si us plau llegiu-vos la demanda i després en parlem.

jardí d'infants. Enviat el 24/oct/08


A fer pràctiques durant només 2 hores?????

pregunta. Enviat el 24/oct/08


Veo que falta sensibilidad para entender una cosa: La sra. Flores tenía no el derecho sino la obligación de denunciar y supo cumplir con ella. Ahora parece que lo hizo por rencor, por política (solo falta "porque odia a los niños y se los quería comer crudos"). La sra. Flores quería hacer prácticas porque está estudiando Educación Infantil. Tiene tres hijos y están orgullosos de ella. Es periodista y no trabaja de periodista porque no sabe mentir. A veces creo que no nos merecemos a esa gente que es capaz de ser consecuente. Lo del despido es una estrategia de los abogados. Y es falso. Quién va denunciando a la guardería cuando está estudiando para trabajar en una guardería? La creemos tan imbecil para hacer una cosa así? Nos merecemos mas guarderias como esa pero nuestros hijos, no. Dios mio, líbranos de la estupidez de algunos y de su mala fé.

NO ME LO CREO LO QUE VEO. Enviat el 25/oct/08


Yo si que no me creo lo que veo, como puede la gente creer el testimonio de una Sra. que va a realizar una prueba de trabajo que le dicen que no es acta para ese puesto de trabajo y denuncia a los dos días que hay malos tratos. Perdónenme Sres. pero aquí se cuece algo. Estamos hablando de una Sra. con la carrera de periodismo que no ejerce pero¿ mira por donde? Que buena noticia maltratos en una guardería. Que mejor noticia para alzar mi carrera periodística. Presentándome el un pleno del ayuntamiento, delante de las cámaras, por cierto creo que ya llevaba el guión, por que se le ve leyéndolo en todo momento encima hay una coalición política que le apoya ciegamente, ¿no será esta Sra. también miembro de esta coalición, me gustaría saberlo? Va a la guardería lía un revuelo delante de todos los padres para qué? .Ya hay una denuncia en marcha, creo que cuando hay una denuncia lo que menos se tiene que hacer es eso lo que está haciendo esta Sra. ya se lo dijo el Sr. Alcalde en el pleno del ayuntamiento pero creo que esta Sra. a liado la que está liando para levantar su carrera periodística a costa de perjudicar la imagen del centro y en concreto de una trabajadora que creo que le ha servido de cabeza de turco. Solo puedo opinar una cosa mas, confío plenamente en la justicia y sé que en este caso esta Sra. miente y espero que cuando llegue el día del juicio se haga justicia. La palabra de una Sra. que fue rechazada, contra la palabra de gerentes, de trabajadores y cientos de padres de alumnos que están y han pasado por el centro sin ningún tipo de problema.

Unokepiensaunpoco. Enviat el 26/oct/08


Que aquesta senyora no treballa de periodista perquè no sap mentir?JA!!!! Aquesta senyora no ha dit una veritat a la seva vida!La darrera vegada que va treballar de "periodista" va dir que havia deixat la feina perquè nomes tenia un mes de vacances (com tothom)i que ella necessitava tres.OLE!!!AY!!! perdo,ella no sap mentir.

milu. Enviat el 28/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.