El conseller Maragall critica els sindicats que discrepen frontalment de la nova Llei d'Educació


Temes relacionats

Segons Xavier Boix, ICV-EUiA hauria de sortir del govern si s'aprova la LEC en els termes actuals (31/jul/08)

La Cecot critica les rebaixes en l'avantprojecte de Llei d'Educació (31/jul/08)

La USTEC qualifica de 'farsa' les negociacions per la Llei d'Educació (29/jul/08)

Sant Cugat i la Generalitat col·laboraran en la gestió educativa de la ciutat ( 1/jul/08)

El sindicat USTEC es mostra caut amb l'avantprojecte de la futura Llei d'Educació ( 1/mai/08)

La Cecot considera que el nou document de bases de la Llei d'Educació 'perd força' (29/abr/08)

Els sindicats d'educació amenacen amb noves mobilitzacions si no es reuneixen amb Ernest Maragall ( 4/mar/08)

CCOO valora l'acostament del govern respecte la Llei d'Educació però manté la vaga del 14-F (31/gen/08)


  • Comparteix:

Maragall, al centre, durant la conferència a Sant Cugat

Maragall, al centre, durant la conferència a Sant Cugat

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha expressat aquest dijous al vespre a Sant Cugat la seva 'distància' respecte el plantejament dels sindicats que discrepen profundament del projecte de la nova Llei d'Educació. Per contra, Maragall considera positiu que hi hagi col·lectius sindicals que facin les seves aportacions i 'manifestin les seves preocupacions dins de l'estratègia' de l'elaboració del nou text legislatiu.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha defensat davant 200 persones durant una xerrada a la Casa de Cultura organitzada per l'AMPA de la ciutat les bases del nou text que regularà l'educació al país. El conseller ha destacat l'oportunitat que té Catalunya de tirar endavant un projecte que compta, diu, 'amb el 80% del suport dels membres del Parlament', tot i les seves discrepàncies.

En aquest sentit, Maragall ha criticat els sindicats que s'oposen a la llei frontament i els ha diferenciat dels que aporten la seva visió d'una forma constructiva.

Ernest Maragall

Estic obligat a registrar discrepàncies profundes com les que tenen alguns sindicats. Altres manifesten preocupació per una sèrie de qüestions.


El conseller ha reiterat el canvi que suposarà la nova llei en el concepte d'autonomia curricular, pedagògica i organitzativa dels centres, sobretot pel que fa a la 'gestió dels equips docents' i a la 'creació de cossos docents propis'. La proximitat de l'escola pública amb el seu entorn també ha centrat part de la xerrada de Maragall, que ha destacat la corresponsabilitat de gestió educativa que tenen govern i ajuntaments en matèria d'Educació.

Ernest Maragall

Hi ha un plantejament de corresponsabilitat de gestió educativa.


El titular d'Educació ha remarcat l'aportació del govern de 1.000 milions d'euros anuals més, que s'afegiran 'en uns quants anys' als 5.000 milions que ja es dediquen a la matèria.

Maragall ha explicat que la nova Llei d'Educació ha de trobar un mecanisme que integri en un sol sistema educatiu la diversitat present a Catalunya, que es manifesta, entre d'altres maneres, amb les escoles públiques i concertades. Aquestes, a Sant Cugat, tenen un percentatge del 45%-pública 55%-privada, segons el conseller.

El conseller d'Educació ha ressaltat la concepció d'un model lingüístic basat en el català com la llengua vehicular i en la construcció de ciutadans plurilingüe, amb el castellà i una tercera llengua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.