L'Ateneu de Sant Cugat obre una 'sucursal' a Colòmbia


Temes relacionats

L'Ateneu estrena una nova sala per oferir més activitats (11/oct/08)

Jornada de portes obertes a l'Ateneu per inaugurar el curs (27/set/08)

La cooperació internacional ( 7/set/08)

Ramon Pros: 'L'Ateneu creix per servir als santcugatencs' (22/ago/08)


  • Comparteix:

La ciutat de Santa Marta, a Colòmbia, comptarà amb un ateneu gestionat des de Sant Cugat. Es tracta d'una iniciativa de l'Ateneu de la ciutat, que ha llogat un edifici i ja l'està preparant perquè serveixi de punt de trobada i centre de recursos per a la població. L'Ateneu fa una crida als santcugatencs perquè donin suport al projecte aportant llibres, material informàtic o diners.

L'Ateneu ja té llogat un edifici al centre de la ciutat de Santa Marta, al nord de Colòmbia, on d'aquí molt poc començarà a funcionar la seva primera 'sucursal'. Es tracta d'un projecte de cooperació directa que ja ha rebut el suport de l'agència espanyola de cooperació i desenvolupament, i que ara s'espera que compti amb el suport econòmic i material dels santcugatencs que hi vulguin col·laborar.

El president de l'Ateneu, Ramon Pros, explica les característiques del projecte.

Ramon Pros

Nosaltres aportarem la nostra llavor d'acollida i ensenyament. Hi haurà intercanvi de llibres i accés a les noves tecnologies.


El projecte no s'acaba amb l'edifici de la ciutat de Santa Marta, ja que també inclou la creació de centres comunitaris a les ciutats d'Atánquez i d'Aracataca. Aquesta última és famosa per ser el lloc de naixement de l'escriptor Gabriel García Márquez, i és considerada la principal font d'inspiració per a la famosa Macondo de la novel·la 'Cien años de soledad'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.