Promusa compleix 20 anys el proper trimestre amb 1.220 habitatges lliurats


Temes relacionats

Els adjudicataris de pisos de lloguer de Promusa només hauran de demostrar tres anys de padró (31/oct/08)

Avui es publiquen les llistes provisionals de 120 nous adjudicataris de pisos Promusa (22/oct/08)

El PSC proposa rebaixar l'aval econòmic per llogar un habitatge públic de la ciutat (14/oct/08)

Promusa lliura avui 64 habitatges més a Vulpalleres (10/oct/08)

Bancs i caixes ja neguen préstecs a beneficiaris de pisos de protecció oficial (29/set/08)

El cas d'una renúncia a un pis de protecció oficial per falta d'un préstec (29/set/08)


  • Comparteix:

Pisos de Promusa

Pisos de Promusa

L'empresa municipal d'habitatge Promusa celebrarà 20 anys el primer trimestre de 2009. Al llarg de la seva existència, la companyia ha entregat 1.220 habitatges, en té 478 en construcció i 520 en projecte. Un cop lliurats, un 8,5% de la població de Sant Cugat viurà en pisos de protecció oficial, segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

El 20 d'octubre de 1988 es decidia en un ple municipal la creació de Promusa, l'empresa municipal d'habitatge. El primer trimestre de l'any que ve se celebraran els 20 anys de la seva constitució.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha repassat la història de la companyia i ha explicat la feina feta en aquests 20 anys. Són declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Ha lliurat 1.220 habitatges i en té 478 en construcció i 520 en projecte.



Un dels punts crítics en la història de l'empresa municipal d'habitatge ha estat aquest setembre, quan tres adjudicataris d'habitatges protegits van haver de retornar els pisos a l'Ajuntament perquè bancs i caixes no els atorgaven préstecs. Les entitats no volien prestar els diners, tot i que el consistori és avalador en l'operació de compra. Els tres casos afecten les promocions de Can Canyameres i Pere Ferrer.

Tot i això, Conesa assegura que Promusa actualment està en un bon estat i creu que ha tingut cura a l'hora de compaginar la vocació de servei públic i l'equilibri empresarial.

Mercè Conesa

Promusa està en un bon estat i és una empresa que ha fet molta feina, ha tingut cura a l'hora de tenir uns resultats equilibrats.




L'1 de desembre se sortejaran 59 pisos de lloguer per a joves situats a Can Minguet, a la carretera de Vallvidrera, i 50 pisos de lloguer gerenal a Vallseca.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Hay que felicitar a PROMUSA y los equipos de gobierno de la ciudad durante los últimos 20 años. ¿Pero no nos da de pensar si algo no lo estamos haciendo bien cuando un 8,5% de la población de STC vive en viviendas de protección oficial una vez entregadas las CPO en curso? Me parece un porcentaje muy elevado, y especialmente si tenemos en cuenta la fama de STC como ciudad "acomodada". Hay que ayudar a aquellos que no pueden valer por si mismo, y que no tienen posibilidad económica para conseguir una vivienda digna. Lo que se puede discutir es si la condición de "ser joven", automáticamente debería calificar para entrar en esta categoría. A veces se tiene la sensación de que la sociedad está sobreprotegiendo a aquellos que más deberían espabilar para garantizar el futuro de la sociedad de bienestar. Si la crisis dura más de la cuenta quizas no podemos permitirnos estos lujos en el futuro..... Lo pagamos todos.

Ciutadà St.C.. Enviat el 3/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.