Un centenar de persones participen al debat sobre l'Ensenyament del Congrés de la Ciutat


Temes relacionats

Més de 110 persones s'inscriuen al segon Congrés de la Ciutat (18/gen/03)

El gran teixit associatiu de Sant Cugat afavoreix la participació ciutadana (18/gen/03)


  • Comparteix:

La societat de l'aprenentatge ha d'incloure àmbits socials molt diferents perquè la l'escola ja no té un paper predominant en l'educació. Aquesta és una de les conclusions de la segona sessió del Congrés de la Ciutat, que també ha alertat dels riscos que poden provocar els desequilibris entre l'escola pública i privada o aspectes com la immigració.

Més d'un centenar de persones han participat al debat sobre l'Ensenyament i la societat del coneixement, dins del segon Congrés de la Ciutat. Entre altres qüestions, s'ha subratllat que l'escola NO és la única responsable de l'educació, tal com explica el coordinador de la sessió, Ismael Lecina:

Ismael Lecina

Ensenyar no és només una tasca de l'escola, i cal desenvolupar un projecte educatiu en tota la seva totalitat


El debat també ha posat de manifest que les noves tecnologies ja són una realitat en el món educatiu, però que, per evitar desigualtats futures, cal garantir que tota la societat hi tingui accés. Una altra de les sessions de treball s'ha centrat en l'educació des del món laboral. En aquest sentit, des del Congrés es proposa una educació estructurada en dues etapes diferenciades:

Ismael Lecina

La educació inicial hauria d'ensenyar alguns valors, com els democràtics; i després cal una formació permanent per adaptar-nos als canvis del mercat


A la conferència final, el professor de pedagogia Joaquim Gairín ha explicat la influència mútua entre l'escola i la societat del coneixement. Segons Gairín, a tota Europa l'ensenyament ha rebut molts recursos en els últims anys, però sense que prèviament s'hagués fet una revisió profunda dels objectius de l'educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.