El Club Muntanyenc debat el futur de l'Àrea Metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

Més de 40 persones han assistit a la jornada de debat sobre el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) que ha organitzat el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) per donar-lo a conèixer. Aquest pla pretén posar unes regles comunes de desenvolupament urbanístic per tota l'àrea metropolitana i afectarà el 70% de la població catalana malgrat incloure només un 10% del territori.

Ho ha explicat el coordinador del PTMB, Josep Maria Carrera.


Josep Maria Carrera

L'objectiu és fixar unes regles comunes de desenvolupament urbanístic per tot el territori.


Carrera ha aclarit que aquestes regles que han d'afectar al sistema d'espais oberts inclou els espais agrícoles i forestals, que el sistema urbà fixarà les característiques que han de tenir els conjunts urbans i que el sistema de mobilitat afectarà les infraestructures viàries i ferroviàries.

El membre de l'ADENC Manel Larrosa, per la seva banda, ha explicat que aquest pla és l'oportunitat per preservar espais de la plana que fins ara havien sense protecció.


Manel Larrosa

És un pla decisiu perquè permet per primera vegada preservar espais agroforestals de la plana.


L'arquitecte urbanista santcugatenc Albert de Pablo ha destacat que on Sant Cugat se la juga és en la relació que el pla acabi establint entre la ciutat, Cerdanyola i Collserola.

L'avantprojecte del PTMB es va aprovar el passat mes d'abril i ara es troba en una etapa de debat. La previsió del coordinador Josep Maria Carrera és que en un any s'hagi aprovat el projecte. Aquest pla contempla un període d'aplicació fins el 2026.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.