Avui arrenca la Festa de Tardor més participativa amb un debat sobre els equipaments


Temes relacionats

Intermón Oxfam començarà una campanya contra el canvi climàtic a la Festa de la Tardor ( 2/nov/08)

'Equipaments i cultura popular. Per un Sant Cugat socialment inclusiu', lema de la Festa de Tardor d'enguany ( 8/oct/08)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una edició anterior

Imatge d'arxiu d'una edició anterior

Més de 90 entitats fan de la Festa de Tardor que comença avui la més participativa de la història. Una taula rodona sobre equipaments públics, tema de la celebració d'aquest any, donarà aquest vespre el tret de sortida a la 33a edició.

Amb el lema 'Equipaments i cultura popular. Per un Sant Cugat socialment inclusiu' aquesta tarda arrenca la 33a edició de la Festa de Tardor amb una taula debat sobre equipaments i participació ciutadana. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, Manel Sánchez, i un representant de l'Ajuntament de Molins de Rei participaran en l'activitat que tindrà lloc a la Casa de Cultura a les vuit del vespre.

Un dels membres de la comissió de la Festa de Tardor i moderador de la taula rodona, Jordi Casas, explica l'objectiu del debat.

Jordi Casas

Es vol reflexionar sobre si la participació ciutadana pot incidir d'una manera real en l'elaboració del pla d'equipaments.


A les deu de la nit el recital de Montserrat Carulla 'Itinerari de Paraules' tancarà la primera jornada de festa al Teatre la Unió. Dissabte i diumenge es concentren la major part d'activitats amb el Mercat d'Artesans i la Mostra d'Entitats a la plaça d'Octavià.

Casas ha valorat molt positivament que hi hagi 10 entitats més que l'any passat i ha explicat el context en el qual s'emmarca la festa d'enguany.

Jordi Casas

Hi ha 10 entitats més que l'any passat. Des de la comissió es volen rellançar els continguts de la festa.


Dissabte començarà amb una botifarrada com a esmorzar popular de la mà dels Caparrots, una ballada de sardanes al punt del migdia amb l'Entitat Sardanista de Sant Cugat i un vermut amb els grallers a dos quarts de dues del migdia. Els més petits tenen activitats de lleure a la tarda, quan també hi haurà actuacions de l'Esbart i el Grup Mediterrània. A dos quarts de vuit hi haurà el pregó a càrrec de representants de Càritas, la Universitat Internacional de la Pau i de l'Associació de Dones Immigrants de Sant Cugat.

Una exposició col·lectiva de Firart i un esmorzar sense gluten pels mitjans de comunicació de l'Associació Catalana de Celíacs obriran la jornada de diumenge. També es faran exhibicions esportives, castells, un concert amb la Coral de la Unió i un sorteig de l'Associació Catalana de Malalts de Parkinson.

Un ball de gitanes a càrrec del grup Mediterrània tancarà els actes de la festa diumenge a tres quarts de dues del migdia.

L'Ajuntament instal·larà diversos punts per divulgar la tasca de les entitats socials durant la Festa de Tardor. Les taules per a persones amb malalties neurològiques, la de persones amb discapacitats i el Banc del Temps seran presents en aquests punts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.