El pregó de la Festa de Tardor aposta per una ciutat inclusiva en temps de crisi


Temes relacionats

Consistori i entitats prioritzen la qualitat per sobre de la quantitat en els processos participatius ( 7/nov/08)


  • Comparteix:

Les pregoneres de la Festa de Tardor fan una crida a mantenir la cohesió social en l'actual context de crisi econòmica. Amèlia de Juan, de Càritas, Neus Sotomayor, de la Universitat Internacional de la Pau, i Souad Karmoun, de l'Associació de Dones Immigrades, han reclamat una ciutat inclusiva, amb equipaments que afavoreixin la interacció social i polítiques públiques integradores.

Amèlia de Juan ha subratllat que Càritas ha vist incrementat el volum de santcugatencs que, en l'actual context de crisi, requereixen ajuts socials per tirar endavant i ha demanat que no es giri l'esquena a aquests col·lectius. De Juan ha dirigit aquesta crida a les administracions públiques.

Amèlia de Juan

Deplorem que la crisi provocada per l'especulació freni l'Estat del Benestar i retalli prestacions com la de la Llei de la Dependència.


Souad Karmoun, de l'Associació de Dones Immigrades, ha recordat el compromís ciutadà que es va despertar amb la crisi de la sequera i ha demanat que la crisi econòmica es tradueixi també en un impuls a la solidaritat.

Souad Karmoun

Potser l'actual crisi ens farà tenir una actitud similar enfront la pobresa i l'exclusió social.


Neus Sotomayor, de la Universitat Internacional de la Pau, ha afirmat que a una ciutat d'urbanisme dispers com Sant Cugat li calen més equipaments i polítiques de cohesió social. Segons Sotomayor, la ciutat ha de poder ser 'viscuda' per tothom.

Neus Sotomayor

Caldrà adaptar les polítiques al context definit per una urbanització dispersa per fer una ciutat no només apta per ser vista, sinó per ser viscuda.






Centenars de persones han presenciat aquest dissabte la lectura del pregó de la Festa de Tardor a la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.