Les entitats organitzen activitats per atraure els visitants a la Festa de Tardor


  • Comparteix:

La mostra d'entitats de la Festa de Tardor serveix un any més perquè els santcugatencs coneguin les iniciatives que porten a terme i les reivindicacions i necessitats que encara tenen les entitats locals. A més d'informar de la seva activitat, algunes entitats també han organitzat esmorzars, gimcanes i tallers per acostar-se a petits i grans.

L'associació de Celíacs, per exemple, ha organitzat un esmorzar perquè els santcugatencs puguin preparar un àpat per a un celíac. El president de l'associació, Xavier Cortés, explica la propera fita que volen assolir.

Xavier Cortés

Volem aconseguir que enguany els caramels de la cavalcada de Reis siguin aptes per a celíacs.


L'entitat, amb 70 socis a nivell local, destaca la importància de conèixer la malaltia, ja que un de cada 100 santcugatencs és celíac.

Finalment la 'performance' prevista de l'associació Amnistia Internacional s'ha anul·lat. Tot i així, la coordinadora del grup local d'Amnistia Internacional de Cerdanyola i Sant Cugat, Anna Garriga, explica la reivindicació del grup social.

Anna Garriga

Estem implicats amb la campanya contra la pena de mort. En aquests moments la necessitat més important és ampliar els associats al grup local.


Intermón Oxfam és una altra de les entitats que ha volgut presentar una campanya, en aquest cas per lluitar contra el canvi climàtic i fer pressió a la propera cimera de les Nacions Unides. La protesta s'ha basat en uns graffitis i signatures dels santcugatencs a favor d'aquesta causa. La coordinadora del Comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat, Anna Lloret, explica la iniciativa.

Anna Lloret

Com a acció simbòlica pintem un tapís amb graffitis que es presentarà a la cimera de la ONU al desembre per aconseguir un tractat de reducció d'emissió de gasos contaminants.


A nivell local, Lloret insisteix en la importància de comprar productes de comerç just i en la manca d'equipaments a l'hora de fer activitats.

Amb diferents stands, les entitats han pogut apropar-se als santcugatencs que han respost amb una participació molt activa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.