El Diari per la Pau es pot adquirir ja a Sant Cugat i al conjunt de Catalunya


  • Comparteix:

El santcugatenc Arcadi Oliveres és un dels col·laboradors del Diari de la Pau, un setmanari creat per alçar-se com una veu crítica a la guerra a l'Iraq. Aquest diari, que surt amb una tirada de 55.000 exemplars, ja es va editar durant l'anterior episodi bèl·lic contra el règim de Sadam Hussein.

El diari està motivat pels preparatius bèl·lics que està duent a terme el govern de Bush sense comptar, de moment, amb el vistiplau de les Nacions Unides.
El President de la Fundació per la Pau, Arcadi Oliveres, afirma que l'únic motiu de la guerra és el domini del petroli:

Arcadi Oliveres

La guerra és una voluntat dels Estats Units i del senyor Bush


El diari de la Pau pretén ser una plataforma de reflexió sobre els valors de la pau i posar de relleu la inutilitat d'una possible guerra de caire imperialista. Arcadi Oliveres afirma que l'enderrocament d'un president, en aquest cas, Sadam Hussein, no justifica cap guerra :

Arcadi Oliveres

Hussein és un dictador, però n'hi ha d'altres repartits pel món


No és el primer cop que es presenta aquest Diari de la Pau. El primer es va editar entre 1991 i 1992 amb motiu de la guerra del Golf. A més del diari, també s'ha posat en marxa una agenda que s'anirà ampliant a mesura que es vagin organitzant actes contra la guerra i s'acosti el 15 de febrer, jornada de les manifestacions pacifistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.