Els tallers contra la violència de gènere s'inicien amb una sessió a l'Institut Leonardo Da Vinci


  • Comparteix:

L'Institut Leonardo Da Vinci ha estat el primer centre escolar de Sant Cugat on s'ha impartit un taller preventiu contra la violència de gènere. L'objectiu d'aquesta iniciativa de l'Ajuntament és ajudar els joves a identificar el problema i saber els recursos que tenen al seu abast.

Es tracta d'una experiència pilot adreçada a alumnes de primer de Batxillerat que promouen conjuntament el servei Dona Informació i l'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament. L'associació de dones contra la violència familiar Tamaia és l'encarregada d'impartir aquestes sessions d'una forma participativa. Anna Chavarrias, una de les responsables dels tallers explica els temes que s'han tractat a la primera sessió.

Anna Chavarrías

Crec que ha anat molt bé aquesta primera aproximació a la comprensió de la problemàtica


Durant la sessió s'ha posat de manifest els temes que més preocupen als joves com la manca de recursos per afrontar una situació de violència o les dificultats que hi ha en una relació de parella per detectar indicis que facin pensar en una situació de maltractaments. Segons Rosa Botella, responsable del Servei Dona Informació, aquesta problemàtica afecta, cada cop més, al jovent.

Rosa Botella

Hi havia noies joves que plantejaven situacions visudes per les seves mares


El programa s'allargarà fins el mes d'abril. Altres centres on s'impartiran aquests cursos són l'Escola Municipal d'Art i els instituts Angeleta Ferrer, Arnau Cadell i CAR Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.