Estudiants ocupen la facultat de Polítiques de la UAB per protestar contra el Pla Bolonya


  • Comparteix:

Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia

Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia

Un grup d'estudiants han ocupat aquest dilluns la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per protestar contra el Pla Bolonya, que preveu la creació d'un espai europeu d'educació superior. L'ocupació, que ha estat pacífica, l'ha promogut el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. El degà de la facultat de Ciències Polítiques ha explicat a Cugat.cat que no s'instarà al desallotjament mentre no hi hagi violència.

Més de 700 estudiants, segons els organitzadors, han ocupat des de dos quarts de nou del matí algunes aules de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia amb l'objectiu d'organitzar debats, tallers i punts de diàlegs per debatre sobre el Pla Bolonya. Segons els manifestants, les aules han estat ocupades després d'una votació estudiantil.

El portaveu dels estudiants mobilitzats, Marc Navarro, ha explicat a Cugat.cat que han ocupat totes les aules de primer i segon de Polítiques i també part de les aules de tercer i quart.

Marc Navarro

Volem promoure l'ocupació de la facultat per obrir-la al debat i al diàleg. L'ocupació és pacífica i no és tancada.


De la seva banda, el degà de la facultat de Ciències Polítiques, Josep Maria Sanahuja, ha negat a Cugat.cat que hi hagi més de 700 alumnes adherits a l'ocupació. Segons Sanahuja, quan s'ha iniciat la protesta han entrat a la facultat una quarantena d'alumnes, la majoria d'ells d'altres universitats.

Josep Maria Sanahuja

700 alumnes no ho puc confirmar. En moltes aules s'han fet votacions i debats i s'ha decidit suprimir alguna classe però en d'altres encara s'estan fent.


Sanahuja ha afegit que el deganat de la facultat no instarà el desallotjament dels estudiants mentre l'ocupació continui desenvolupant-se de manera pacífica com fins ara.

Els estudiants reclamen que la universitat retiri els expedients oberts a 31 alumnes així com les 15 imputacions a estudiants per manifestar-se contra el Pla Bolonya. A més, també demanen que la UAB convoqui un referèndum vinculant sobre aquest pla, al qual s'oposen, i que es faci públic el dèficit de la universitat.

El degà de la facultat de Ciències Polítiques ha explicat que la retirada d'aquests expedients i imputacions no és negociable perquè estan en mans d'un jutge instructor. A més, Sanahuja ha afegit que la universitat no convocarà cap referèndum de forma oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.