Els IES remarquen que encara s'ha de veure com s'aplica la nova prova per pujar nota a la selectivitat


  • Comparteix:

Alumnes fent la prova de la Selectivitat

Alumnes fent la prova de la Selectivitat

Els directors dels IES de la ciutat diuen que encara queda per veure com s'aplica a Catalunya la prova voluntària per pujar la nota de la selectivitat. Aquesta és una de les mesures incloses en la proposta de llei que el govern espanyol va aprovar divendres passat.

La principal novetat que incorporarà la proposta de selectivitat al 2010 és que els alumnes puguin fer una prova voluntària per pujar la nota final sobre assignatures relacionades amb la carrera que volen cursar. Les universitats determinaran quines matèries de modalitat de batxillerat són prioritàries. Una altra novetat, que entrarà en vigor l'any 2012, és la introducció d'una prova oral d'idioma.

Segons la opinió de tres directors dels IES de Sant Cugat, l'Angeleta Ferrer, l'Arnau Cadell i el Pla i Farreras, és una proposta molt recent per fer una valoració més completa sobre el tema. Alguns creuen que aquestes mesures ja s'apliquen, però de forma diferent en el batxillerat.

Escoltem les opinions dels tres IES.

Joan Artigues, Maria Valls i Oriol Rodon

Sobte que en aquesta primera fase els alumnes només s'examinin d'una. / Els alumnes ja s'examinen d'unes matèries relacionades amb uns estudis posteriors. / S'haurà de veure amb prudència aquests canvis.


La nova prova de selectivitat es dividirà en dues fases. La primera, igual que l'actual, constisteix en l'examen de les matèries comunes més una que correspongui a una de les tres vies del batxillerat. La segona fase està enfocada a aquells alumnes que vulguin cursar una carrera amb molta demanda. D'aquesta manera, podran apujar nota fent exàmens tipus test sobre altres matèries relacionades amb la carrera a què aspiren, encara que no s'hagi cursat durant el batxillerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.