La Generalitat posa en marxa a Sant Cugat un projecte d'inserció laboral de joves immigrants


  • Comparteix:

Acte de presentació del projecte 'Forma't Jove' a la Casa de Cultura

Acte de presentació del projecte 'Forma't Jove' a la Casa de Cultura

Sant Cugat acull el programa 'Forma't Jove', una iniciativa de la Generalitat per facilitar la inserció laboral dels joves immigrants. Els cursos estan adreçats a nois i noies que han arribat a la ciutat en un procés de reagrupament familiar. En la presentació del programa, l'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que és necessari que els seus beneficiaris tinguin voluntat de formar-se i ganes de treballar.

El projecte forma part d'una iniciativa de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat que ja s'ha implantat en altres ciutats de Catalunya. El programa arriba ara a Sant Cugat i, per primera vegada, se centra específicament en el sector de la restauració.

En l'acte de presentació de la iniciativa, el secretari per a la immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha explicat que el principal problema que troben els joves immigrants quan arriben a Catalunya és que tenen el permís de residencia però no el de treball. Per això, segons Amorós, la millor solució és afavorir la inserció laboral dels nouvinguts i facilitar la creació d'oportunitats de treball. El curs 'Forma't Jove' està adreçat als reagrupats familiars que ja resideixen aquí legalment, com explica Amorós.

Oriol Amorós

Aquest és un curs de tres peces: català, ensenyament professional i coneixement de la societat d'acollida.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat a Cugat.cat que la immigració és un tema prioritari a la ciutat i que s'han de buscar alternatives per integrar laboralment aquestes persones, ja que tenen el dret de 'sentir-se com a casa seva'. L'Ajuntament col·labora en aquest programa, en què també hi està implicat el Gremi d'Hosteleria de Sant Cugat. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hem detectat amb el Gremi que hi ha una demanda de personal qualificat en el sector de l'hosteleria.


El curs, que s'ha presentat aquest dimarts, s'allargarà fins el mes de juny. Les matèries principals del programa són el coneixement de l'entorn, el català i l'hosteleria. Per fer el curs de formació és imprescindible un coneixement mínim de català. En total, hi ha 20 alumnes que s'acolliran al curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.