Ocupacions a facultats de la UAB en contra del Pla Bolonya


  • Comparteix:

Cartell que anuncia les facultats ocupades

Cartell que anuncia les facultats ocupades

Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ocupen, des de fa dues setmanes, facultats del campus per protestar contra la reforma universitària europea, coneguda com el Pla Bolonya. Aquests alumnes organitzen activitats alternatives a les classes com tallers i xerrades per oposar-se al pla.

Professors i gent no vinculada a la UAB també participen en aquestes activitats. Per exemple, docents ofereixen conferències en què expliquen què és Pla Bolonya.

Estudiants contraris al pla exposen la seva opinió davant del nou pla d'estudis.

estudiants

No volem que se'ns formi com a treballadors d'empreses sinó que se'ns doni coneixement. /Els estudiants diuen una cosa i els professors una altra. /Tenim un conflicte perquè no ens han explicat res sinó que se'ns ha imposat. /Això el que fa és que la educació pública empitjori perquè estem al servei d'empreses privades


El rectorat de la UAB és partidari d'aplicar el Pla Bolonya. Segons aquest òrgan, la reforma implicarà una millora en el pla d'estudis i la igualació amb els currículums de les universitats de la resta d'Europa.

El vicerector d'Estudiants i Cultura de la UAB, Joan Carbonell, ha explicat a Cugat.cat la posició del rectorat davant de les protestes dels alumnes.

Joan Carbonell

Vivim el dia a dia per veure com es van desenvolupant els esdeveniments, però en principi si volen ocupar i quedar-se a dormir és una cosa que de moment es tolera


Els organitzadors - la Coordinadora d'Assemblees de Facultats i l'Assemblea de Joves de la Facultat de Ciències de la Comunicació - anuncien que la situació s'allargarà indefinidament.

Una estudiant d'Història santcugatenca explica els objectius d'aquesta ocupació.

Estudiant d'història, Marta

Els objectius són: la retirada dels expedients a 31 companys, que la UAB reconegui el dèficit que té de 20 milions d'euros i finalment que se'ns deixi convocar un referèndum legal i vinculant


Les facultats ocupades a la UAB són les de Ciències Polítiques i Sociologia, Filosofia i Lletres, i Ciències de la Comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.