La societat civil reclama a Esade una millora en l'educació


Temes relacionats

Esade impartirà classes a Sant Cugat a partir del 2 de febrer ( 4/des/08)


  • Comparteix:

Estudiants de l'escola Viaró

Estudiants de l'escola Viaró

La seu d'Esade ha estat l'escenari d'un acte de la societat civil per reclamar una millora de l'educació i una major implicació de tota la societat per aconseguir-ho. Més d'una trentena d'entitats han manifestat que la democràcia necessita formar ciutadans per la seva pervivència. El centre formatiu Esade obrirà les seves instal·lacions santcugatenques a principis de l'any vinent.

Les entitats, sindicats, mitjans de comunicació i institucions públiques presents a la trobada han promogut el manifest 'Convocatòria social per l'educació a Catalunya' que constata que el sistema educatiu català és deficitari i que l'educació és una cosa de tots.

En aquest sentit, el director de projectes universitaris de l'escola de negocis, Carlo Gallucci, ha destacat la necessitat que els catalans assumeixin que un país no pot avançar sense una bona educació. Són declaracions a Cugat.cat.


Carlo Gallucci

El català ha d'assumir que l'educació és important. Si no, el país ho passarà malament.



Gallucci ha destacat que la societat ha de prestigiar la tasca de tots els implicats en el sistema educatiu, com succeeix en països com Finlàndia, perquè el país vagi millor.


Carlo Gallucci

Crec que la societat hauria de reconeixer la importància dels mestres i del món de l'educació perquè el país vagi millor ara i en el futur.



Els reunits a l'acte un cop feta la diagnosi, han decidit ser part activa del procés educatiu. En aquest sentit, els implicats ajudaran dins de les seves possibilitats a fer-ho possible.

Així, mitjans de comunicació presents com l'Avui, El Periódico, El Punt, La Vanguardia i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, es comprometen a 'ajudar a prestigiar socialment el procés educatiu i els professionals que hi treballen'. Les organitzacions empresarials Foment, CECOT, PIMEC i FemCat, es comprometen a crear llocs de feina de futur i afavorir horaris que permetin la conciliació de la vida laboral i familiar, i les infraestructures culturals (Gran Teatre del Liceu, l'Auditori, Teatre Lliure), es proposen que les visites escolars no siguin entreteniment, 'sinó una experiència cultural de gran intensitat i emotivitat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.