Vulpalleres tindrà l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a finals del 2010

Futur aspecte de l'estació dels FGC a Vulpalleres

Societat

Publicat el 18/des/08 per Josep Gimeno

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Vulpalleres començarà a funcionar a finals del 2010. La parada, que costarà 21 milions d'euros, donarà servei a uns 850.000 usuaris a l'any. En la presentació del projecte, l'alcalde ha demanat que la parada de Renfe s'uneixi físicament a l'estació de Vulpalleres.

L'empresa pública Tabasa ha adjudicat aquest dijous les obres de l'estació a la companyia Comsa, que començarà els treballs a principis de gener. Aquesta parada donarà servei, especialment, als residents de Coll Favà i Vulpalleres. A 500 metres de la nova construcció, es troba l'estació de Renfe.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha demanat que, un cop la Generalitat assumeixi la gestió de rodalies de Renfe, es plantegi la unió física de les dues parades.


Lluís Recoder

Confio que el traspàs de la gestió de rodalies de Renfe serveixi perquè s'uneixin les dues parades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'estació tindrà dues andanes laterals i una sola planta per evitar l'impacte visual. La parada estarà totalment adaptada per a persones amb la mobilitat reduïda. Al costat de l'estació, es construiran 409 places d'aparcament repartides en dues zones.

En la presentació del projecte, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha remarcat que l'afectació de les obres al servei ferroviari serà la mínima possible.



Manel Nadal

El servei sí que es veurà afectat. Farem tot el possible perquè sigui el mínim possible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Si es compleixen els terminis d'execució de l'obra, l'estació de Vulpalleres serà una realitat tres anys més tard del previst.