El Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel qualifica d'immoral la guerra contra l'Iraq


  • Comparteix:

Lluís Recoder i Arcadi Oliveres han rebut Adolfo Pérez Esquivel

Lluís Recoder i Arcadi Oliveres han rebut Adolfo Pérez Esquivel

El premi nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel diu a Sant Cugat que les manifestacions contra la guerra d'aquest cap de setmana són històriques per la humanitat. El premi nobel ha qualificat d'immoral l'actual ofensiva bèl·lica contra l'Iraq que només pretén consolidar l'hegemonia mundial dels Estats Units.

Pérez Esquivel ha assegurat que els governants bel·ligerants, com Bush, Blair, Aznar i Berlusconi, han d'escoltar el clamor internacional i aturar l'ofensiva contra l'Iraq:

Adolfo Pérez Esquivel

Per primer cop en el món, els pobles s'han posat d'empeus i han dit no a la guerra


Adolfo Pérez Esquivel ha assegurat que els objectius d'aquesta guerra són controlar els recursos naturals de l'Irak i crear un nou ordre internacional, totalment depenent dels Estats Units. El premi nobel ha comparat algunes de les actuacions recents de George Bush a les d'Adolf Hitler, abans de la segona guerra mundial. Esquivel ha criticat la supeditació de les Nacions Unides al govern americà:

Adolfo Pérez Esquivel

Els Estats Units han neutralitzat totalment les Nacions Unides.


Adolfo Pérez Esquivel ha fet aquestes declaracions al Centre Borja, durant una trobada amb els organitzadors de la Universitat Internacional de la Pau. L'alcalde Lluís Recoder ha rebut el premi nobel i li ha agraït la seva presència a la ciutat i la seva implicació amb aquesta Universitat d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.