Un estudi aposta per implantar un tramvia lleuger a Sant Cugat


  • Comparteix:

La implantació d'un tramvia lleuger a Sant Cugat seria viable. Ho diu un estudi encarregat per l'Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà (AMTU), que també conclou que aquesta modalitat de transport públic es podria desplegar a Sabadell, Terrassa, Mataró i Sitges.

L'estudi l'ha realitzat una consultoria vinculada a Renfe per encàrrec de l'AMTU i conclou que el model barceloní del tramvia lleuger és exportable a les grans ciutats de la segona corona metropolitana. L'informe considera que el tramvia és viable quan el volum de població és superior als 150.000 habitants. En el cas de Sant Cugat, que no arriba a aquesta xifra, els autors de l'estudi parlen d'una línia de tramvia que uniria l'estació dels FGC amb la ciutat veïna de Cerdanyola, amb una bifurcació cap a l'estació de Renfe de la UAB.

L'estudi considera que la demanda d'aquest tramvia superaria, l'any 2015, els 15.000 usuaris al dia. La inversió necessària estaria entre els 84 i els 125 milions d'euros.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla una idea genial,Tant de bo es porti a terme.Serà un gran servei

una santcugatenca de tota la vida. Enviat el 31/des/08


ME PARECE MUY BIEN,HABER SI DE VERDAD LO PONEN EN MARCHA.

Pepín. Enviat el 2/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.