Sant Cugat tindrà un bus cada 30 minuts a Barcelona i més freqüència als FGC abans del 2012


Temes relacionats

Un nou bus directe enllaçarà Sant Cugat i Barcelona cada mitja hora abans del 2012 ( 7/feb/08)


  • Comparteix:

Un tren de FGC al seu pas per l'estació de Sant Cugat

Un tren de FGC al seu pas per l'estació de Sant Cugat

Un autobús unirà directament Sant Cugat i Barcelona cada trenta minuts en hora punta abans del 2012. Aquesta és una de les mesures del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya que afecta Sant Cugat i que ha aprovat el govern aquest dimecres. El pla incrementarà la freqüència dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i redefinirà la línia 7 de Rodalies de Renfe.

Aquesta línia de bus entre Sant Cugat i Barcelona forma part del servei que enllaçaria directament capitals de comarca i ciutats de més de 10.000 habitants amb la capital. Ciutats de la comarca que també tindrien aquest enllaç serien Sabadell, Terrassa i Rubí.

Pel que fa al ferrocarril, el govern preveu que a la línia del Vallès dels FGC es passi de la freqüència actual en hora punta d'un tren cada 12 minuts a un tren cada sis minuts als ramals de Sabadell i Terrassa. Per millorar la freqüència de pas de la línia del Vallès, caldrà prolongar la cua de maniobres de l'estació de plaça Catalunya perquè els trens agilitzin els girs.

El pla de la Generalitat preveu substituir la línia 7 de Rodalies Renfe, amb parada a Sant Cugat, per la línia R5, que faria un recorregut circular enllaçant Barcelona, Martorell i Granollers.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, destaca les aportacions externes recollides al pla.

Joaquim Nadal

És un document que recull més de 1.000 aportacions més enllà del govern de la Generalitat.



La iniciativa de l'executiu també es marca com a objectiu estendre la integració tarifària a tot Catalunya abans del 2012.

El govern destinarà 840 milions d'euros a aquest pla, que estableix les actuacions per a millorar els serveis de transport públic interurbà de viatgers de tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.