El fred dispara un 20% les consultes als serveis d'urgències


  • Comparteix:

Les visites al CAP de Sant Cugat han augmentat amb el fred

Les visites al CAP de Sant Cugat han augmentat amb el fred

Les baixes temperatures han fet augmentar considerablement el nombre de visites al serveis d'urgències de la ciutat. Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat i Valldoreix han registrat un 20% més de consultes relacionades amb refredats i gastroenteritis. Els facultatius preveuen que en els propers dies començarà a notar-se també l'impacte de l'epidèmia de la grip a la ciutat.

La cap d'urgències de l'Hospital General de Catalunya, Cristina Carod, ha explicat a Cugat.cat que han notat un increment dels pacients durant aquests últims dies, i que en alguns moments s'han vist col·lapsats.

Cristina Carod

En alguns moments l'afluència supera la nostra capacitat. Hem arribat als 20 pacients per hora.







Des de finals de desembre els serveis d'urgències del CAP Sant Cugat i el CAP Valldoreix han atès un 20% més de pacients afectats, majoritàriament, per refredats i gastroenteritis. Com és habitual en aquestes dates, els centres sanitaris s'han reforçat per fer front a l'augment d'usuaris i evitar el col·lapse del servei. Escoltem les recomanacions de l'adjunta de direcció dels CAP de la ciutat, Olga Santeugini.

Olga Santeugini

Tenim la tendència d'anar directament al metge. Sovint amb remeis casolans, repòs i una bona hidratació ja és suficient.


Davant les llargues cues a urgències molts pacients s'adrecen a les farmàcies a demanar consells per fer front als símptomes de refredats o la grip. Ho ha explicat la farmacèutica Victòria Gené de la farmàcia Salabert.

Victòria Gené

Molta gent ens demana consell per pal·liar la grip ja que a urgències hi troben molta gent.





Les previsions assenyalen que la situació pot empitjorar les properes setmanes amb la possible arribada de l'epidèmia de la grip.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.