El Fòrum Local d'Educació debat com adequar l'oferta educativa al creixement de població


  • Comparteix:

El repte més important que té plantejat avui Sant Cugat en matèria d'educació és poder adequar els equipaments educatius al ràpid creixement de població. Així ho ha posat de manifest l'alcalde en la inauguració del Fòrum Local d'Educació que ha aplegat regidors i regidores d'Ensenyament de la demarcació de Barcelona i que ha debut com convertir els municipis en ciutats educadores.

Sota el lema "La Gestió dels Serveis Educatius Locals" el fòrum ha servit per posar en comú l'experiència de diversos municipis en matèria d'ensenyament i convertir-se en un espai de reflexió sobre el paper dels ajuntaments en la política educativa

Durant la inauguració, l'alcalde ha explicat que Sant Cugat, però cada vegada més municipis de l'Àrea Metropolitana, estan experimentant un creixement exponencial de població, el que comporta un repte per adequar l'oferta educativa. Lluís Recoder ha manifestat que en el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament ha apostat per assumir competències que no els són pròpies per agilitzar la construcció de nous centres.

Lluís Recoder

El problema és com adequar els equipaments educatius a les necessitats de la població. Nosaltres hem assumit fer-ho nosaltres amb els riscos que comporta.


D'altra banda, Recoder també aposta per no reduir l'educació a les escoles i difondre els valors, sobretot, en el si de les famílies i la ciutat. En aquest sentit, el Projecte Educatiu de Ciutat engega
la segona fase dedicada a la difusió de determinats valors que s'han anat perdent

Lluís Recoder

Són reflexions que surten del projecte Educatiu de Ciutat que vol reflexionar sobre la manca de valors a la societat.


És la quarta vegada que es reuneix aquest Fòrum que va néixer després d'una trobada de 59 ajuntaments a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.