Queixes dels veïns de la promoció pública de Benet Cortada pel mal estat dels pisos

Alguns dels veïns a la sortida de la reunió

Societat

Publicat el 15/gen/09 per Josep Gimeno / Anna Bernadó

Els adjudicataris dels pisos protegits de Benet Cortada i Serrabogunyà denuncien que Promusa no els va lliurar els habitatges 'en condicions', ja que el sistema d'aigües grises no funciona, les quotes de la calefacció són massa altes i l'aparcament pateix humitats. Els veïns afectats afegeixen que l'empresa municipal d'habitatge no els ha donat solucions als seus problemes, malgrat les seves queixes es remunten a l'octubre de l'any passat, quan es van donar les claus dels pisos. Promusa s'ha compromès ara a solucionar la situació abans que acabi la primera setmana de febrer, segons els veïns.

Els veïns han donat a conèixer la seva situació després d'una reunió aquest dimecres amb responsables de Promusa, d'Energies i Serveis, de les empreses subcontractades i de l'empresa Òrgan.

En concret, els adjudicataris asseguren que el servei de reciclatge d'aigües grises no funciona, malgrat pagar-lo. A més, el pàrking té humitats i hi han entrat a robar per manca de mesures de seguretat. Els veïns afegeixen que la calefacció, basada en un sistema de plaques solars, és massa cara i no funciona correctament.

Segons els afectats, l'empresa municipal els ha ofert garanties de què la situació dels seus habitatges millorarà en menys d'un mes, tot i que afirmen que Promusa ja s'ha compromès a solventar els seus problemes anteriorment i no ho ha complert. Pel que fa a Energies i Serveis, les sensacions després de la reunió per millorar els problemes de calefacció no han estat bones, segons els veïns.

Joan Pau Chaves és adjudicatari d'un dels habitatges. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Pau Chaves

La sensació és que hi ha una disposició de Promusa una vegada més d'arreglar les coses. Principis de febrer és el límit que ens han donat perquè estigui solventat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Segons Chaves, els responsables d'Energies i Serveis no els han donat cap explicació, tot i que s'han compromès a revisar les connexions de cada adjudicatari.

Joan Pau Chaves

Molts veïns hem consumit gairebé el consum d'un any en dos mesos. A partir de demà vindran a revisar les connexions de cadascú per estudiar cada cas.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Els 64 pisos de les promocions de Benet Cortada i de Josep Serrabogunyà es van entregar l'octubre de l'any passat. Els habitatges, tots en règim de lloguer, tenen sistemes d'energia solar i de reciclatge d'aigües. Les promocions van costar quatre milions i mig d'euros.