La Xarxa Solidària s'oposa a la presència de l'exèrcit espanyol al saló Estudia


  • Comparteix:

Imatge del Saló de 2008 (Font: www.antimilitaristes.org)

Imatge del Saló de 2008 (Font: www.antimilitaristes.org)

La Xarxa Solidària s'ha sumat a la campanya 'Les armes maten' que s'oposa a la participació de l'exèrcit espanyol al proper saló de l'ensenyament Estudia a l'abril. Les entitats agrupades a la xarxa consideren incompatible afavorir valors educatius fonamentals com són el diàleg, el sentit crític i l'empatia des d'una institució militar basada en l'obediència, la disciplina i l'androcentrisme.

El representant de l'Observatori del Deute a la Xarxa Solidària, Dani Gómez, ha explicat a Cugat.cat quin és l'objectiu de la campanya.

Dani Gómez

Denunciem la voluntat de l'exèrcit de presentar-se davant els joves amb uns valors que no li són propis.








El manifest de la campanya assegura que es pretén donar una imatge gairebé idíl·lica de la vida militar, com si l'exèrcit fos una ONG d'ajut humanitari.

La Generalitat tampoc no s'escapa de les crítiques. Segons el manifest, és un contrasentit que el govern, que es vanta de potenciar la cultura de la pau, convidi una institució militar al saló de l'ensenyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.