Una formiga invasora provinent de l'Àsia, present a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de la formiga

Imatge de la formiga

Sant Cugat, juntament amb 15 municipis més de Catalunya, compta amb poblacions d'una formiga invasora provinent de l'Àsia. Així es desprèn d'un estudi d'un grup de científics internacionals amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'èxit d'aquesta espècie rau en què els individus cooperen entre ells i comparteixen recursos sense agredir-se, i els científics alerten que podria convertir-se fàcilment en una plaga.

Després de 10 anys d'investigació, un grup de científics internacionals, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), han publicat un estudi que descobreix que l'èxit de la formiga invasora a l'hora d'estendre's per les ciutats europees es deu al seu comportament cooperatiu.

La 'Lasius neglectus' és una formiga una mica més petita que la negra de jardí i de color cafè amb llet. Aquesta ocupa grans extensions de parcs i jardins, extermina la major part de les poblacions de formigues natives i d'altres insectes, erosiona els arbres i arriba a provocar problemes socials i econòmics en envair l'interior dels habitatges, on pot penetrar a través dels conductes elèctrics o dels forats de la paret.

La formiga invasora, originària de l'Àsia, va ser detectada a Catalunya l'any 1990 i se n'han observat poblacions a 15 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Barcelona, Barberà, Bellaterra, Cerdanyola i la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.