Arbres caiguts, transport suspès i vies tallades pel temporal de vent


  • Comparteix:

El temporal de vent ha provocat la caiguda de centenars d'arbres al municipi i diversos danys materials. Un centenar de persones i deu equips dels cossos d'emergències han atès les diferents incidències en un dispositiu especial centralitzat des de l'Ajuntament. La ventada no ha provocats danys personals, tot i que una família ha hagut de ser allotjada al Sant Cugat Hotel&Restaurat en no poder accedir al seu domicili per un arbre caigut. A Sant Cugat, la força del vent ha superat els 80 quilòmetres per hora.

L'Ajuntament ha activat un dispositiu especial, presidit per l'alcalde i amb un centenar de persones de la Policia Local, Protecció Civil, la brigada d'obres, l'ADF i empreses concessionàries de recollida de residus i voluminosos. També estan en situació d'alerta els màxims responsables tècnics de totes les àrees municipals, comandats pel gerent de l'Ajuntament.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica quina ha estat la prioritat d'aquest dispositiu.



Lluis Recoder

La prioritat són les persones que no poden sortir de casa i els arbres caiguts sobre cables. Després els problemes de mobilitat.




Des de l'Ajuntament s'han atès gairebé un centenar de trucades de veïns. Els arbres caiguts, cables trencats, algun incendi i vies tallades han estat els principals problemes derivats del temporal de vent que ha afectat aquest dissabte la nostra ciutat i bona part de Catalunya. La situació també ha obligat a suspendre l'activitat esportiva de la ciutat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, explica quina ha estat la situació.

Xavier Martorell

Valldoreix, la Floresta i algunes zones de Mira-sol i de les Planes són les més afectades. Han caigut uns 200 arbres i algunes vies han quedat tallades. No hi ha cap desgràcia personal.


Les incidències més destacades ha estat un petit incendi declarat a la zona de Can Trabal i una fuita de gas a la Rambla Ribatallada que ha obligat a desallotjar preventivament els veïns d'una comunitat. A Can Barata s'ha registrat un accident de trànsit provocat pel vent, però sense ferits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.