Sant Cugat trigarà dies a recuperar la normalitat després del temporal de vent


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, pronostica que la ciutat necessitarà dies per recuperar la normalitat. Els més de 80 quilòmetres per hora que ha registrat la força del vent aquest dissabte al municipi han deixat centenars d'arbres caiguts i diversos danys materials encara per quantificar.

Durant tot el cap de setmana, l'Ajuntament ha rebut més de 600 avisos relacions amb arbres caiguts. La Policia Local ha efectuat 592 serveis i més d'un centenar de persones de diversos cossos d'emergències han col·laborat en les tasques per fer front als efectes de la ventada.

L'alcalde, Lluís Recoder, fa balanç de les hores més crítiques del cap de setmana.


Lluís Recoder

Hem patit molts danys, sobretot a Valldoreix i la Floresta, però s'han patit danys també en instal·lacions públiques i hi ha línies elèctriques malmeses. La situació és molt greu.





Per afrontar les emergències, l'Ajuntament ha activat un dispositiu especial, presidit per l'alcalde i amb un centenar de persones de la Policia Local, Protecció Civil, la brigada d'obres, l'ADF i empreses concessionàries de recollida de residus i voluminosos. També han estat en situació d'alerta els màxims responsables tècnics de totes les àrees municipals, comandats pel gerent de l'Ajuntament.

Els arbres caiguts, cables trencats, talls de llum, algun incendi i vies obstaculitzades han estat els principals problemes derivats del temporal de vent que ha afectat aquest dissabte la nostra ciutat i bona part de Catalunya. La situació també ha obligat a suspendre l'activitat esportiva de la ciutat.

Recoder ha assegurat a Cugat.cat que el municipi necessitarà alguns dies per tornar a la normalitat.



Lluís Recoder

Trigarem una mica a recuperar la normalitat.




Les incidències més destacades han estat un petit incendi declarat a la zona de Can Trabal i una fuita de gas a la Rambla de Ribatallada que ha obligat a desallotjar preventivament els veïns d'una comunitat. A Can Barata s'ha registrat un accident de trànsit provocat pel vent, però sense ferits. A més, una família ha estat allotjada durant la nit de dissabte al Sant Cugat Hotel&Restaurant, ja que l'accés al seu habitatge estava bloquejat per un arbre caigut.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.