Els treballadors municipals veuen perillar el seu poder adquisitiu, segons els sindicats

Els treballadors de l'ajuntament estan cridats a una assemblea aquest dimarts

Societat

Publicat el 26/gen/09 per Marc Sala

Els treballadors de l'Ajuntament denuncien l'incompliment per part de l'equip de govern de les condicions establertes al conveni acordat al 2007 sobre el càlcul dels sous municipals. Els sindicats al·leguen que el consistori s'havia compromès a garantir el poder adquisitiu dels treballadors aplicant l'IPC, català o espanyol, més favorable als treballadors. Aquest dimarts hi ha programada una assemblea per consensuar els passos a seguir.

Els treballadors municipals reclamen que els seus sous es calculin en base a l'IPC que marquen els Pressupostos Generals de l'Estat, que enguany és d'un 2%, en lloc de fer-ho amb l'índex català, que baixa fins el 1'6%, tal com pretendria fer l'equip de govern segons fonts sindicals.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, diu que el conveni, signat al 2007 i amb vigència fins el 2010, estableix que els sous municipals es calcularan de tal manera que no es vegi afectat el poder adquisitiu dels assalariats de l'Ajuntament.

Pepe García

El conveni garanteix que s'aplicarà la llei més beneficiosa per garantir el poder adquisitiu dels treballadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els treballadors municipals estan convocats a una assemblea aquest dimarts al migdia per informar de la situació i consensuar les estratègies a seguir.