Sant Cugat comença a recuperar la normalitat després de la ventada, però a Valldoreix encara se'n noten els efectes


  • Comparteix:

Alguns dels arbres caiguts han impedit el pas pels carrers

Alguns dels arbres caiguts han impedit el pas pels carrers

Sant Cugat comença a recuperar la normalitat en mobilitat i el servei elèctric després de la ventada d'aquest cap de setmana. Les línies d'autobús garanteixen el seu servei, però amb freqüències variables. Gairebé tots els carrers on han caigut arbres ja són transitables. Fecsa-Endesa, per la seva banda, continua treballant per garantir el servei elèctric a tota la ciutat, ja que a Valldoreix i la Floresta encara hi ha veïns sense llum.

La companyia elèctrica ha informat que continua les tasques per garantir el subministrament. En concret, es treballa per evitar baixades i pujades de tensió a zones de la Floresta.

Les línies d'autobús funcionen amb normalitat, excepte les 3, 4 i 5. En aquestes línies, el servei es garanteix a totes les parades, però no la seva freqüència, ja que els busos fan recorreguts més llargs per facilitar la feina a serveis de reparació. L'única parada que no es fa és la darrera de la línia 5, a l'estació de les Planes.

Segons l'Ajuntament, ja s'han retirat tots els arbres dels carrers per garantir la mobilitat. Alguns passatges sense sortida del municipi, però, encara tenen arbres pendents de retirar. Precisament quatre presos participen en la neteja dels camins forestals i els accessos a instal·lacions bàsiques afectades pel temporal de vent del cap de setmana, segons han informat a Europa Press fonts de la conselleria de Justícia.

A Valldoreix, gairebé quatre dies després de la ventada, encara no hi ha subministrament elèctric als barris de Mas Fuster, Can Casulleres i Regadiu. Per aquest motiu, l'EMD de Valldoreix ha instat Fecsa-Endesa a ampliar les seves brigades als barris sense subministrament, fet que ha provocat que la companyia elèctrica hagi ampliat els efectius a la zona en sis brigades que s'han sumat a les quatre que ja operaven a Valldoreix.

Pel que fa al transport públic d'aquest territori, l'única línia d'autobusos que està en funcionament és la línia 1 que fa de llençadora per a tota la vila. Les línies 2 i 3 estaran operatives el més aviat possible, un cop s'hagin retirat de les vies alguns troncs que encara impedeixen el pas d'aquests vehicles.

L'EMD ha aprovat un decret per suprimir totes les taxes de la tala d'arbres i de les obres que hagin de fer els valldoreixencs, per reparar i rehabilitar els habitatges que hagin quedat malmesos per efecte del fort vent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.