Els educadors i les AMPAS es queixen del nou sistema d'adscripció per accedir als instituts


  • Comparteix:

Els membres de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes i els educadors de Sant Cugat es queixen del nou sistema d'adscripcions determinat per accedir als instituts. La nova adscripció, aprovada pel departament d'ensenyament de la Generalitat, assigna l'institut al qual han d'anar els alumnes segons l'escola on hagin cursat la primària.

Segons els pares, el nou sistema d'adscripció pot provocar problemes a l'hora d'apuntar tots els germans en el mateix centre. D'aquesta manera, tot i que els pares vulguin inscriure el segon fill al mateix institut que el seu germà, se'ls hi pot denegar, en funció de l'escola on el nen ha cursat la primària. L'objectiu de la reforma és que els alumnes segueixin la mateixa línia pedagògica.

El director de l'Institut de Secundària Angeleta Ferrer, Jaume Sens, insisteix en la importància que els criteris d'adscripció tinguin una certa flexibilitat per garantir el dret de l'opcionalitat de la família:

Jaume Sens

Si l'argument pedagògic és que hi hagi continuitat entre instituts, hem de garantir que tots els alumnes puguin anar al centre al qual han estat adscrits


Jaume Sens opina que l'actual oferta pública deixa un marge de vacants insuficients. Alhora, des de la coordinadora d'AMPAS es considera aquest nou conflicte com un problema més, derivat de la manca de places d'educació pública a Sant Cugat. D'altra banda, la cap tècnica d'ensenyament de l'Ajuntament, Rosa Pitar, nega que existeixi una manca de places. Pitar assegura que la nova assignació suposa una millora, tot i que la manera com s'ha fet no hagi estat encertada.

Rosa Pitar

Crec que en aquests moments no hi ha problemes de places sinó d'adscripció


Pitar assegura que segons la demanda que hi hagi per al curs vinent es prendran decisions amb la possibilitat d'obrir més grups als centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.