El Vallès Occidental demana ajut a Generalitat i a Estat per a municipis i particulars afectats pel vendaval


Temes relacionats

1'9 milions d'euros, primera estimació del cost econòmic de la ventada (30/gen/09)

La Diputació cobrirà les despeses extres dels Ajuntaments causades pel temporal (27/gen/09)


  • Comparteix:

El cap de setmana de la ventada a Sant Cugat van caure més de 1.400 arbres

El cap de setmana de la ventada a Sant Cugat van caure més de 1.400 arbres

El Consell Comarcal del Vallès Occidental demana a la Generalitat i al govern espanyol ajut econòmic per afrontar les despeses del temporal de vent de fa 15 dies. Els Ajuntaments de la comarca també insten el govern a crear línies d'ajut per a particulars i empreses amb domicilis i instal·lacions malmesos pel vent.

En un consell d'alcaldes celebrat aquest dilluns, els Ajuntaments han descartat declarar el Vallès Occidental zona catastròfica però demana a les administracions el reconeixement de la situació d'excepcionalitat i d'emergència. Això permet sol·licitar ajuts a les dues administracions per afrontar les despeses extraordinàries provocades pel vendaval.

El consell també reclama que la Generalitat ha d'ajudar particulars i empreses amb habitatges i plantes malmesos pel temporal.

Ho explica l'alcalde, Lluís Recoder, en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Seria molt bona una línia d'ajuts per a particulars que tenen assegurances que no els cobreixen tots els desperfectes.



El consell d'alcaldes també ha demanat a la Generalitat que millori la comunicació amb els Ajuntaments en situacions d'emergència com la del temporal de fa 15 dies. Recoder diu que cal millorar la coordinació entre consistoris i executiu.

Lluís Recoder

Hem d'aprendre del que va passar i buscar com millorar la comunicació en aquestes situacions d'emergència.





En una primera estimació, l'Ajuntament ha valorat en 1'9 milions d'euros el cost dels desperfectes de la ventada del 24 de gener. Sant Cugat ja opta als ajuts de la Diputació de Barcelona per afrontar despeses causades pel temporal.



  • Comparteix:

COMENTARIS

escribo en castellano puesto euq en catalan cometeria muchas faltas cuando yo iba al colegio no se podia aprender catalan y ahora pues no lo escribo bien. Creo que es muy acertado pedir esas ayudas. Tengo un hermano que es autonomo y que se ve bastante afectado por la crisis, para colmo el vendaval se le llevo parte del tejado y el seguro dice que no lo asume porque es una cosa comunitaria. El no esta en condiciones de hacer frente al arreglo. Tiene tres hijos y estan sufriendo de goteras y de falta esporadica de luz, puesto que las goteras justamente caen encima de los contadores su situaciones delicada y por eso seria exclente que pudiera contar con la ayuda del ayuntamiento para solucionar su problema. Ojala que estas ayudas lleguen y canto antes

menuita. Enviat el 3/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.