Periodistes santcugatencs, contra la medalla d'honor a Carles Sentís pel seu passat franquista


  • Comparteix:

Carles Sentís (esquerra) i Celestino Corbacho, el dia de l'entrega de la medalla

Carles Sentís (esquerra) i Celestino Corbacho, el dia de l'entrega de la medalla

Els periodistes Martí Estruch i Oriol Cortacans critiquen el Col·legi de Periodistes per haver acollit l'entrega de la Medalla d'Honor al Mèrit del Treball a Carles Sentís. En una carta oberta, els dos santcugatencs i una cinquantena més de professionals recorden al degà del col·legi, Josep Carles Rius, que Sentís mai s'ha penedit d'haver treballat pel règim franquista. El ministre de Treball espanyol, Celestino Corbacho, va entregar la condecoració a Sentís el dia que es complien 70 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona.

El signants de la carta demanen a Rius que es faci enrere de les paraules elogioses que va dedicar a Sentís i que la junta del col·legi reconegui 'l'error que va cometre en acollir l'acte'.

En la carta oberta, també es recorda que Sentís va escriure, el mateix febrer de 1939, l'article '¿Finis Cataloniae?' on qualifica de gàngsters el president Companys i la Generalitat de Catalunya.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils també ha criticat l'entrega de la medalla i la implicació del Col·legi de Periodistes. El col·lectiu professional recorda que Sentís és 'un periodista amb passat franquista que va actuar com a espia contra la República durant la guerra'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.