Sant Cugat aparca el projecte de 'bicing' de Barcelona pel seu cost i busca alternatives


Temes relacionats

El 'Bicing' a Sant Cugat haurà d'esperar fins el 2009 (24/set/08)

La PTP reclama un servei de Bicing integrat a tot Catalunya (29/ago/08)

L'Ajuntament aposta pel 'bicing' per contrarrestar el problemes de mobilitat que comportarà l'arribada d'Esade (30/oct/07)

Sant Cugat implantarà el 'bicing' (10/set/07)

Pro-Bici demana millores al carril bici per implantar el servei de préstec (10/set/07)

El servei de bicis públiques de Barcelona té 530 usuaris residents a Sant Cugat (25/jul/07)


  • Comparteix:

El Bicing està implantat a la ciutat de Barcelona

El Bicing està implantat a la ciutat de Barcelona

L'àrea de Mobilitat assegura que actualment Sant Cugat no pot assumir el cost que té el servei públic de lloguer de bicicletes de Barcelona, el 'bicing'. Tot i això, l'equip de govern afirma que continua buscant alternatives com col·laborar i compartir despeses amb altres administracions i la implantació d'altres sistemes de lloguer públic de bicicletes.

Cada bicicleta del 'bicing' costa entre 2.500 i 3.000 euros l'any, motiu pel qual l'Ajuntament assegura que no pot assumir el servei. Ho explica a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà.

Marta Subirà

En aquests moments el 'bicing' té un cost que la ciutat no pot assumir perquè cada bicicleta a l'any costa entre 2.500 i 3.000 euros.




Tot i això, Subirà ha afegit que l'àrea de Mobilitat està buscant alternatives.

Marta Subirà

No ens hem donat per vençuts i mirem altres alternatives.




L'equip de govern afirma que també està impulsant l'ús de la bicicleta a la ciutat amb aparcaments de bicis i amb cadenats segurs per evitar robatoris.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No entenc com deu haver fet els números del pressupost l'Ajuntament de Sant Cugat. Els comptes de l'Ajuntament de Barcelona al respecte són públics i clars: l'any 2009 aporta 8.900.000 euros a l'empresa privada que gestiona un parc de bicing de 6.000 bicicletes. Això vol dir que surten 1.483 euros per bicicleta l'any 2009 de cost per a l'ajuntament. La resta del cost el sufraguen els 175.000 abonats amb la seva quota de 30 euros anuals (5.525.000 euros l'any, 920 euros per bicicleta). Si el bicing a Barcelona fos gratis, sortiria per uns 2.353 euros l'any per bicicleta. Com és que a l'Ajuntament de Sant Cugat li costaria entre 2.500 i 3.000 euros l'any per bicicleta? És que ho farien gratis per a tothom sense quota anual? Haurien més bicicletes per habitant? Serien bicicletes de més qualitat?

Josi. Enviat el 27/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.