L'epidèmia de grip duplica les visites als serveis d'urgències


Temes relacionats

El fred dispara un 20% les consultes als serveis d'urgències (12/gen/09)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la sala d'espera del CAP de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la sala d'espera del CAP de Sant Cugat

L'epidèmia de grip ja ha arribat a Sant Cugat i ha fet que els Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat i Valldoreix hagin duplicat les consultes durant les últimes tres setmanes. Els serveis d'urgències esperen que la situació es normalitzi en els propers dies, però admeten que l'allau de visites continuarà mentre durin les baixes temperatures.

El director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí, ha assegurat que durant l'última quinzena s'han visitat entre 140 i 170 persones amb símptomes gripals. És per això que Martí creu que ja es pot parlar d'epidèmia de grip a Sant Cugat.

Carles Martí

No hi ha hagut una pandèmia general amb xifres brutals, però sí que hi ha hagut una epidèmia.








De la seva banda, la cap d'urgències de l'Hospital General de Catalunya, Cristina Carod, ha explicat que durant el mes de gener han notat un gran increment de visites i que en alguns moments s'han vist col·lapsats.

Cristina Carod

Hem tingut un increment d'activitat important, i arribem gairebé als 150 malalts en un dia, fet que genera col·lapses en segons quins moments.


Davant tota aquesta allau de visites, els centres mèdics han recomanat que els malalts no es precipitin a l'hora d'acudir a visitar-se, i que en tot cas demanin consell per via telefònica abans de presentar-se a la consulta, ja que això pot alentir notablement la feina dels metges. El director del CAP de Valldoreix, Jordi Jiménez, ha explicat com han de tractar els malalts aquests primers símptomes.

Jordi Jiménez

Davant d'aquests símptomes el primer és prendre antitèrmics, fer repòs i si en tres dies la febre no s'autolimita, caldrà acudir al metge de capçalera.


Tot i que s'espera que en les properes setmanes es normalitzi el nombre de visites als centres mèdics de Sant Cugat, encara es creu que aquesta epidèmia continuarà tenint presència a la nostra ciutat mentre continuïn les baixes temperatures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.