TVE a Sant Cugat celebra els 50 anys d'emissions a Catalunya


  • Comparteix:

Instal·lacions de TVE a Sant Cugat

Instal·lacions de TVE a Sant Cugat

El centre de producció de Televisió Espanyola a Catalunya, actualment a Sant Cugat, celebra a partir d'aquest dissabte els seus 50 anys d'emissions. Els informatius produïts des de la nostra ciutat recordaran aquest cap de setmana que va arribar per primera vegada senyal de televisió a Catalunya. Diumenge, la cadena oferirà un festival infantil centrat en els personatges dels Lunnis al Teatre-Auditori, en una iniciativa que patrocina Cugat.cat.

El primer senyal de TVE a Catalunya, ara fa mig segle, va ser la retransmissió del clàssic futbolístic entre el Barça i el Madrid. La realització del partit va comptar amb quatre càmeres, un desplegament innovador per a l'època, però els problemes tècnics van impedir la recepció de les imatges fins entrada la segona part.

TVE a Catalunya va desembarcar a Sant Cugat el juliol de l'any 1983, i ho va celebrar amb un programa especial titulat 'Adéu Miramar. Bon dia Sant Cugat'. La vinculació entre la nostra ciutat i la cadena pública estatal ha continuat des d'aleshores, i aquest diumenge es formalitzarà amb un espectacle dels Lunnis al Teatre-Auditori, que patrocina Cugat.cat.

A més d'aquest espectacle infantil, aquest cap de setmana TVE a Catalunya realitzarà des de Sant Cugat una programació especial per commemorar els seus 50 anys d'emissions a través d'espais com 'L'informatiu', 'Memòries de la tele' i 'Anecdotari'. Per Sant Jordi es presentarà un llibre commemoratiu de l'efemèride.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El títol d'aquesta notícia és estrany: tve a Sant Cugat. Em pensava que era tve a Catalunya. També és estrany que ho celebrin amb un espectacle que només parla en castellà o español com preferiu. Cugat.cat s'ha volcat patrocinant aquest "evento" suposo que per fomentar l'us social de la llengua espanyola, tan maltractada al nostre país. Ni els Lunnis parlen en català ni Pocoyo, ni el Mickey Mouse, ni els Lonly Tunes. i els catalans com sempre ENS HO EMPASSEM TOOOOT.

Lluçi. Enviat el 13/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.